Proem - A Permanent Solution (2007)

Electronic
Label: n5MD

1. Blacker the Berry (3:47)
  2. Secret Knots (3:06)
  3. Dual Carrier (3:51)
  4. Newskrewl (2:24)
  5. When Things Fall Apart (3:44)
  6. Sputterfly (4:09)
  7. A Permanent Solution (3:54)
  8. Awake at 4AM (2:22)
  9. Ctimsells (4:16)
  10. Wall of Knives (4:43)
  11. Wall of Knives 2 (4:03)
  12. Deepmagix (4:48)
  13. Give It Back (3:36)
  14. Social Pirhana (4:42)
DevendraBan
Een nieuwe Proem, jawel!
Hij is 1 mei uitgekomen op n5MD.

avatar van Goodfella
Klinkt erg fijn weer, stevent met gemak af op een dikke 4*

..maar niet zo twinkelend kakelfris als het debuutalbum van Damiak bij n5MD. Dat klinkt IJslands, komt uit Mexico en resideert in de VS

avatar van jurado
ah...onze fruity loops muzikant met een vers werkje .
Ben benieuwd.

Aarzelend heb ik de kwaliteit van deze release afgewacht omdat hij al zo kort na You Shall Ever Have Been uitgebracht werd. Ik had al vernomen dat hij iets meer downtempo zou worden vergeleken met YSEHB en hoewel ik dat zeker kan waarderen was ik toch bang dat het typerend Proem geluid minder herkenbaar zou zijn...

Niets van dit alles blijkt waar te zijn behalve dat het album inderdaad meer downtempo is. Ik vind het zo bijzonder knap dat een artiest in de snelgroeiende en overvolle Electronic/IDM wereld een eigen geluid weet neer te zetten en te behouden, en dat ook nog eens zonder saai te worden. Proem is één van die artiesten met een eigen sound die ik enorm waardeer.
Het album is zeer mooi opbouwend en heeft een lekkere ambientachtige sfeer. Wat mij vooral opvalt is dat hij meer gebruik maakt van piano en dat is vooral te horen aan het einde van Deepmagix, echt zalig gedaan. Het piano werk neemt dan ook nog eens de overhand in de 2 bonus tracks aan het einde nl. Give it Back en Social Pirhana. Hier laat Richard Bailey een kant van zich horen die ik erg graag terug hoor op een nieuw album!!

ps. Titels als: Socially Inept, Invisible for All, Place Gun to Head, Awake at 4AM, Wall of Knives, Social Piranha doen mij toch sterk vermoeden dat hij soms wat down is.. .?

avatar van bas
bas
Het blijft Proem, en ik waardeer elke cd zeker na een aantal luisterbeurten weer als iets eigen. Deze komt wel erg snel na "You shall have ever been" en deze is een slagje meer ingetogen. Ik betrap mezelf ook erop dat "You shall have ever been"' nu al vaker in de speler zit. Het blijft Proem, het blijft mooi, misschien iets teveel van hetzelfde. Proem mag wel een switch maken naar iets krachtigers, iets anders een keer. Toch: 3.5* om te beginnen.