702 - No Doubt (1996)

R&B
Label: Motown

1. Get Down Like Dat (4:11)
  2. Steelo (4:17)
  3. No Doubt (4:20)
  4. Show You My Love (4:19)
  5. Not Gonna (4:13)
  6. All I Want (3:59)
  7. Round & Round (4:21)
  8. Word Iz Bond (4:19)
  9. Get It Together (4:51)
  10. Finding My Way (5:02)
  11. Steelo [Remix] * (3:30)
avatar van Angelo
Dit was echt een leuk debuut uit een tijd dat R&B sowieso erg leuk was. De meiden van 702, overigens vernoemd naar de postcode van hun woonplaats Las Vegas (Nevada), hebben hier in Nederland maar één hit gehad en dat was het door Missy Elliott geproduceerde Where my girls at? dat op hun tweede album verscheen. Op dit album droeg Missy ook al haar steentje bij - ten tijde van dit album was ze zelf overigens nog niet doorgebroken. Ze schreef mee aan een aantal nummers, en ze is te horen op een aantal nummers (al blijft het voornamelijk bij een paar losse zinnen). Op Steelo krijgt ze wel een eigen verse toebedeeld. Niet zo vreemd, want dit is één van de tracks die door o.a. haar werd geschreven.

Er staan een aantal zeer aardige nummers op dit album. All I want is één van de hoogtepunten, het liedje bevat een sample van It’s great to be here van de Jackson 5 en werd gekozen tot soundtrack single van de film “Good Burger” met de geweldige Kenan en Kel. Verder is ook de ballad Not gonna de moeite waard, waarbij de meiden iets neerzetten in de genre stijl urban/neo-soul. Ook een portie hiphop schuwen de dames niet, en dit genre wordt dan ook verwerkt in Round and round. De slowjam Get it together werd geproduceerd en geschreven door Donell Jones, en weet precies de juiste, mooie sfeer van de mid-jaren ’90 op te roepen. Uitgerekend dit nummer wordt een beetje ongeïnteresseerd gezongen en dat is jammer. Verder een prima aanwinst voor deze plaat. Mijn favoriete nummer is echter Steelo, dat overigens diende als hun debuut. Er zit echt een fijne vibe in dat nummer, het is dan ook perfect gecomponeerd en geproduceerd. Verder is Get down like that ook een sfeervol nummer.

De meiden zorgen voor chille zangpartijen. Geen Beyoncé-achtige typetjes die de longen uit hun lijf zingen, maar juist erg bescheiden blijven. De lome stijl van de nummers is prima geproduceerd, en hoewel er veel producers bij dit album betrokken waren is er een prettige, coherende sfeer gecreëerd.