Stars on Thrash (1988)

Label: Roadrunner

1. Flotsam and Jetsam - Dreams of Death (5:39)
  2. Mucky Pup - Lie 4 Def (1:54)
  3. D.R.I. - Manifest Destiny (2:39)
  4. Pestilence - Commandments (5:16)
  5. Toxik - Heart Attack (3:47)
  6. Paradox - Paradox (4:13)
  7. Stormtroopers of Death - Kill Yourself (2:09)
  8. Acrophet - Corrupt Minds (2:01)
  9. Gothic Slam - Fought for Death (3:48)
  10. Slayer - Evil Has No Boundaries [Live] (2:57)
  11. Sacred Reich - Death Squad (4:23)
  12. Znowhite - Baptised by Fire (3:58)
  13. Kat - Satan Says (2:56)
  14. Atrophy - Chemical Dependency (4:04)
  15. Hades - Opinionate! (5:08)
avatar van jurado
Top verzamelaar die te koop was voor erg weinig geld, ik geloof 9 of 10 gulden zowel op plaat als cd.
Een kleine selectie van top Thrash bands uit die tijd.
Nummer 13 is natuurlijk een vergissing .

jurado schreef:
Een kleine selectie van top Thrash bands uit die tijd.
Nummer 13 is natuurlijk een vergissing .

die heb ik ook ik probeerde deze cd toe te voegen maar kon geen goed plaatje krijgen

mijn favoriete : toxik, slayer,flotsam & jetsam, S.O.D., D.R.I. en paradox, gothic slam
en van ons eigen bodem pestilence

avatar van paulisdik
is deze verzamel cd alleen in nederland uitgegeven

Dat dacht ik wel .

Joy
verrek, dit plaatje kreeg ik ooit als eenmalige bonus toen ik de aardschok kocht

op slap vinyl single formaat

heb um nog steeds , toch erg leuk om te horen en een kennismakingsronde langs strakke speedmetal bandjes

ik wist alleen van een aantal nummers nooit wie wat speelde want dat stond er weer niet opgedrukt

nu wel

thx!

pindakazen

avatar van jurado
ik hoop voor je dat je hem kan vinden er zijn niet heel veel mensen die dit cd-tje geript hebben ..
Op marktplaats kom je hem nog vaak tegen .

je kan ook de nummers los pindacheesen natuurlijk..

jurado schreef:
Op marktplaats kom je hem nog vaak tegen .

je kan ook de nummers los pindacheesen natuurlijk..

Ik hem lekker origineel .

avatar van jurado
niet gek voor zo'n jonge kerel..hoe kom je er aan als ik vragen mag?

paulisdik schreef:

Ik hem lekker origineel .

ik hem geruild voor de video band van exodus :another lesson in violence videoband
plus een kopie van the ace of spades

Joy
ah, het singeltje bevatte elk zon 30 seconden van ieder nummer

de hele plaat lijkt me leuk en eea is vast wel te cheeze

Joy schreef:

de hele plaat lijkt me leuk en eea is vast wel te cheeze

heel verstandig

avatar van paulisdik
In het boekje van deze verzamel cd staat ook van elke band wat informatie en via dat boekje kwam ik ondere andere achter dat Jason Newsted bij Flotsam And Jetsam heeft gespeeld
Ik heb eigenlijk nooit geweten dat dit cd'tje nog zo zeldzaam is.

paulisdik schreef:

en van ons eigen bodem pestilence

Na, hoe ik Atrophy vergeten eigenlijk dat is ook een redelijk goeie band en met op deze verzamelaar een goed nummer.

avatar van B.Robertson
Voor slechts 10 gulden kon je kennismaken met verscheidene bands uit die tijd, voor zover er nog introductie nodig was. Flotsam and Jetsam stond al in de platenkast . D.R.I. , Slayer en S.O.D. waren al bekende namen. Knapste nummers op Stars on Thrash waren die van Toxik en de technische thrash van Hades. Die albums werden later ook aangeschaft, evenals Mucky Pup, Sacred Reich en Atrophy.

avatar van exodus
Volgens mij is dit wel 1 v/d beroemdste Thrash verzamel lp's, of niet? Tja, wie kent 'm niet? Ondergetekende had de meeste nummers die erop staan allang in huis middels de individuele albums van de relatief grote Thrashbands. Daarom WAS/is dit album dan ook op te vatten als een kennismaak lp voor de beginnende "Tinus Thrasher" destijds die alle bandjes nog mocht gaan ontdekken. Alhoewel ik de insteek van dit verzamelwerkje dus uitstekend snap, blijft het gevoelsmatig nog steeds een heel raar idee al die grote namen op een verzamel lp...destijds had ik al zoiets van: "Die bands behoeven middels een verzamel toch geen aandacht meer; ze hadden toch al knallers van lp's uitgebracht"...daarom moet men de insteek van introductie m.b.t. het toen mega populaire Thrash Metal genre begrijpen voor de beginneling toen. Roadrunner wist wel hoe ze geld moesten maken! Hadden ze er alleen nog een wat betere hoes om moeten knopen. Deze slechte lachwekkende hoes is trouwens ondertussen ook legendarisch (lachwekkend) geworden! Die bassist rechts op de hoes heeft z'n spijkerbroek wel heeeeeel hoog zitten! En links zien we...jawel: the great KAT! Ze staat qua muziek ook nog eens op de lp, naast de andere veel betere bands, bijv. Pestilence, Znöwhite, Flotsam, Achrophet, Sacred Reich en natuurlijk de hele grote reuzen S.O.D. en Slayer.

Meneer Bungel
exodus schreef:
In Nederland dan, hè. Maar ik gooi er meteen een halfje bij, dat kan niet missen!

avatar van Lau1986
Een heerlijk compilatie met een goed overzicht van de thrash metal scene toendertijd. Er staan eigenlijk alleen maar top nummers op.

avatar van Kronos
Lau1986 schreef:
... met een goed overzicht van de thrash metal scene toendertijd.

Tenminste, van wat (hier) op Roadrunner verscheen.

Geen Destruction, Kreator, Sodom, Testament, Dark Angel, Death Angel, Sabbat, Coroner, Sepultura, Anthrax...

avatar van Lau1986
Nee dat is waar