Frog Eyes - Tears of the Valedictorian (2007)

Canada
Label: Absolutely Kosher

1. Idle Songs (2:25)
  2. Caravan Breakers, They Prey on the Weak and Old (7:36)
  3. "Stockades" (3:27)
  4. Reform the Countryside (5:24)
  5. The Policy Merchant, the Silver Bay (2:31)
  6. Evil Energy, the Ill Twin Of... (2:43)
  7. ... Eagle Energy (1:53)
  8. Bushels (9:14)
  9. My Boats They Go (1:03)
avatar van Astronaut
Het nieuwe Frog Eyes-album. Ben op zich best benieuwd, alhoewel ik het waarschijnlijk maar moet laten liggen als het nog erg op The Golden River lijkt, wat ik persoonlijk een afschuwelijk album vind. Iemand die dit al gehoord heeft?

avatar van grovonion
Ja, doe je geen moeite, dit album klinkt ook afschuwelijk. Freak-rock zonder ook maar 1 echte song te hebben. Een amalgaam van inspiratieloze bandleden die hun instrumenten nauwelijks beheersen en dan maar schrei-stomp-oega-aga muziek maken.

modernvideo
in tegenstelling tot Grovonion vind ik dit werkelijk geweldig.
het is muziek om te luisteren, om uit te pluizen(groeien, welke term dan ook). Ik luister hier graag naar als ik lekker relax op een stoel zit met een colaatje/thee in mijn hand. elke keer hoor ik weer iets nieuws. Er is ook zoveel in te horen.

Wat zegt meneer allemaal? het is allemaal wat moeilijk te verstaan, maar dat brengt mijn aandacht alleen maar meer naar hen toe. Ik wil weten wat er wordt gezegd in deze prachtige liedjes.
Maar ik had het al kunnen raden: Net als alle andere wolf parade zijprojecten is dit weer een geval van extreem poëtische teksten (noem het poëtisch, noem het vreemd, het komt allebei op hetzelfde neer.) de ene vergelijking met de ander komt in beeld. maar het plaatsen van deze nummers is aan de luisteraar zelf.

avatar van Reint
Erg prettig album. Het zijn wel degelijk liedjes trouwens.

Frog Eyes wegzetten als een Wolf Parade side-project is denigrerend en feitelijk onjuist. Frog Eyes bestond al jaren voordat die band uberhaupt bestond. Spencer Krug was inderdaad een onderdeel van Frog Eyes, maar is ook nog eens niet de primaire songwriter (want dat is Carey Mercer), maar 'slechts' toetsenist. Volgens mij al sinds het begin van Wolf Parade heeft Spencer zijn activiteiten met Frog Eyes opgegeven (of hooguit beperkt tot af en toe meetouren).

Sterker nog: Krug's muziek is enorm gevormd door de lo-fi aesthetics en specifieke manier van liedjesschrijven van Mercer. Ook tekstueel gezien komen beide songwriters overeen. Frog Eyes is echter nog rauwer en dissonanter dan Wolf Parade. Ik zou het eerder aanraden voor Sunset Rubdown fans.

Als Wolf Parade wit is en Frog Eyes zwart is Sunset Rubdown lichtgrijs en Swan Lake wellicht donkergrijs. En allen zijn de moeite waard, laat dat duidelijk zijn (hoewel onduidelijk is wat dat betekent komend van een fanboy als ik).

Laatste puntje: Bushels is een werkelijk adembenemend nummer, op alle gebieden, maar voornamelijk Carey's vocals zijn magisch. Niemand kan zo howlen en yelpen als die man.

avatar van lost in music
obsessed schreef:

Helemaal mee eens! Wat een magistraal nummer is dat zeg!
Ben deze cd nu pas aan het ontdekken na eerst paul's tomb aardig wat geluisterd te hebben. Vindt Bushels zelf veel weg hebben van de hele style die zij op Paul's tomb doorgezet hebben.
Mercer is een unieke vocalist die zich zelf echt helemaal laat gaan in het zingen van de teksten.