Gene Loves Jezebel - The House of Dolls (1987)

Label: Beggars Banquet

1. Gorgeous (3:47)
  2. The Motion of Love (3:53)
  3. Set Me Free (3:33)
  4. Suspicion (3:52)
  5. Every Door (4:37)
  6. Twenty Killer Hurts (3:35)
  7. Treasure (4:00)
  8. Message (3:53)
  9. Drowning Crazy (3:23)
  10. Up There (4:43)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Heerlijk album dit eigenlijk. Beetje kitsch maar wel lekker.

Clip toegevoegd van The Motion of Love

avatar van Rainmachine
Prachtig album van GLJ, mooi geproduceerd ook door Peter Walsh die ook goed verrichte met New Gold Dream van de Simple Minds. Dit album schuift nog verder door naar de Amerikaanse college rock regionen maar ze weten toch hun eigen identiteit te houden. Gothic is dit zeker niet meer maar de meeste Gothic bands hebben in 1987 hun pijlen op andere doelen gericht of bestaan niet meer. IK heb het nooit een probleem gevonden dat GLJ voor een meer Amerikaanse sound koos. Bij andere bands zoals The Cult en The Alarm ging mij dat wel tegen staan op een gegeven moment.

avatar van vielip
Inderdaad een vergeten parel(tje) dit album! Vergeten door mij althans. En aan het aantal stemmen te zien ook door de meeste anderen
Dit is heerlijke rock die mij altijd zal blijven behagen. Ik hoor de raakvlakken met gothic nog wel degelijk eerlijk gezegd. Al ben ik absoluut geen kenner van dat genre overigens. Maar bands als Sisters of Mercy, The Mission en The Cult zijn nooit ver weg voor mijn gevoel.