Rage of Light - Imploder (2019)

Zwitserland

7. Battlefront (4:30)
  8. Imploder (5:58)
  9. Mechanicals (7:17)
  10. Nothingness (5:40)
  11. Twilight of the Thunder God * (4:06)
avatar van The_CrY
Geniale combinatie tussen de wat hardere symfonische metal en een vleugje trance. Ik had eigenlijk een gepolijst powermetal-product verwacht, gezien die beschrijving; zo eentje dat lekker weg luistert, maar dat qua inhoud wat te wensen over laat. Die verwachting bleek niet waar te zijn, wat betekende dat ik even moest inkomen. Rage of Light heeft hier echter een plaat met inhoud gemaakt; complexe, gevarieerde nummers met stevige riffs en passages, maar wel moet goede hooks. De single 'Away with you' is absoluut een hoogtepuntje, maar het wat meer uitgewerkte en daardoor epischere 'In the Shadow' laat de andere kant van de band zien. De instrumental 'Imploder' zelf is misschien wel het hoogtepunt in dit electronische metallandschap. Zelden heb ik een band gehoord die zo klinkt, al zijn enige duidelijke verwijzingen naar bands als Fear Factory of Epica (in de zang) wel te horen.

avatar van gigage
Amy, Allissa en Armin united. Erg leuk.

avatar van gigage
Het instrumentale mellow Armin van Buren riedeltje die de schijf mag openen wekt al hoge verwachtingen. Vervolgens worden blastbeats ingezet en de vocalist is prima in staat een Amy Lee (Evanescence) zanglijn in te zetten. Echter met het toevoegen van de growls (Allissa white-cluz , Arch Enemy stijl) wordt de plank mis geslagen. De muziek heeft het niet nodig en de zangeres overtuigt daar niet in op deze track. Maar ik veer weer op want er is zelfs ruimte voor een gitaarsolo.
Het maakt de song wel erg vol en blijft ook mede door de agressieve elektronische begeleiding (Igorrr) op meerdere gedachten hangen.
Beter hadden ze het wat meer gedoseerd want de volgende track bewandeld hetzelfde kronkelpad en hoe hou ik dan de tracks nog uit elkaar? Nou ja vaker luisteren waarschijnlijk. En dat ga ik zeker doen want dit is toch wel erg aanstekelijk. Mental Theo, kom der maar in

Het aggresssieve Battlefront ( veel welgelukte growls) en de daaropvolgende instrumentale e- track kapen de vinkjes weg.