David Blue - Cupid's Arrow (1976)

Label: Wounded Bird

1. Run, Run, Run (4:34)
  2. Ballad of Jennifer Lee (4:23)
  3. Tom's Song (4:10)
  4. I Feel Bad (2:32)
  5. Cordelia (4:33)
  6. Maria, Maria (4:02)
  7. Cupid's Arrow (4:10)
  8. Primeval Tune (5:17)
  9. She's Got You (4:47)
avatar van potjandosie
ook op dit album weer 9 "originals" van deze onderschatte singer/songwriter. niet vergelijkbaar met de klasse van zijn "Nice Baby and the Angel" album, maar toch een zeer genietbaar album. qua sound komt deze wel in de buurt van die klassieker. de plaat opent sterk met "Run, Run, Run", en het geweldige "The Ballad of Jennifer Lee" sluit hier goed op aan. dan is het even doorbijten bij de mindere goden op dit album "Tom"s Song" en "I Feel Bad". gelukkig volgt er daarna een trits sterkere composities met de lichtvoetige ballad "Cordelia", het met mandoline spel van David Lindley voorziene, vrolijke "Maria, Maria" en het prachtige, gospelachtige titelnummer "Cupid's Arrow" met fijne background vocals. het rockende "Primeval Tune" vind ik een skip moment maar de afsluiter "She's Got You" maakt dit weer goed. de muzikanten die meespelen liegen er weer niet om naast David Blue: guitar & vocals, Jesse Ed Davis (een meestergitarist uit die tijd van Indiaanse afkomst): lead guitar, David Lindley: mandolin, slide, violin, Barry Goldberg: piano, organ, Levon Helm, Mike Baird: drums, Duck Dunn: bass, Auburn Burrell Jr.: pedal steel & rhythm. dit album werd in 2006 op cd uitgebracht op Wounded Bird Records.