VOWWS - Under the World (2018)

Rock / Electronic
Label: Anti-Language

1. You Never Knew (2:18)
  2. Esseff (2:32)
  3. One or the Other (3:16)
  4. Burn (3:21)
  5. Structure of Love (3:34)
  6. Wild Wind (3:26)
  7. Agents of Harmony (3:46)
  8. Inside Out (3:26)
  9. Forget Your Finery (2:45)
  10. Charm and Demand (3:19)
  11. Game (3:14)
avatar van E-Clect-Eddy
Zo op het eerste gehoor klinkt het als een meer gitaar gedreven Boy Harsher. Meer richting Alternative Rock en Post-Punk. Een Australisch duo die nu in de VS is gevestigd, de zangeres heeft een Iraanse achtergrond.

Ik kwam bij dit album terecht via de bloedmooie bewerking van Burn > Burn II (feat. Kristina Esfandiari wordt bijna een Gothic lullaby.

Burn II (feat. Kristina Esfandiari) - YouTube - audio

avatar van E-Clect-Eddy
Op hun eigen Bandcamp pagina aangemerkt met: Alternative, Death pop, Dream pop, Goth, Guitar, Industrial, New Wave, Pop, Post-Punk, Shoegaze, Synthpop. Een aantal van die tags vind ik nauwelijks van toepassing op dit album. Discogs houdt het bij: Alternative Rock, Post-Punk.

Door de aanwezigheid van een drumcomputer kan men de link naar Industrial maken, maar zou eerder zeggen EBM. Post-Punk / Shoegaze domineren wat mij betreft, dansbaar en donker richting Darkwave en het werk van The Sisters of Mercy alleen met meer melodische New Wave invloeden.

Een fijne kennismaking via het nummer genoemd in bovenstaande post.

Dit duo, Arezo Khanjani en Matt Campbell, gebruikt al eerder de alias WAZU.

Under the World | VOWWS op Bandcamp

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
ROZZ lijkt me ook een album voor jouw

ROZZ
Ik ga het luisteren. Bedankt voor de tip.

ROZZ
Net het album op hun bandcamp beluisterd. Staan een paar aardige nummers op maar niet echt mijn kopje thee om eerlijk te zijn. Blijft een beetje het midden houden tussen (bombastische) mainstream pop en postpunk vind ik. Ook de (twee)zang spreekt me minder aan.