Slack Bird - Aleta Au (2018)

1 stem

Finland
Folk / Rock
Label: Parta

1. Jouni (5:31)
  2. Menolippu Natseille (3:04)
  3. Valentin Konosen Tappajakatse (2:28)
  4. Vellamo (5:46)
  5. Parempia Torit Täynnä (4:09)
  6. Oottajan Laulu (4:23)
  7. Hukka (5:53)
Slack Bird is een Fins duo die heerlijke folk-punk muziek maken. Ze afgelopen weekend gezien op het Bluegrassfestival in Rotterdam en aangenaam verrast. Het duo bestaat uit S,B. Klas en Susanna Leppänen. De eerste speel;t vooral een Appalachian banjo en Susanna accordeon. Wat dat betreft is deze plaat soberder dan de vorige. Veel van deze plaat werd zaterdag gespeeld en live klonk het redelijk punk achtig. De nummers op deze plaat zijn allemaal in het Fins , wat het een geheel eigen sfeer geeft. Een mooie hoes en leuk geluid. Klas heeft een ruige, ruwe stem en Suzanne zingt daar soms fluisterend doorheen , maar ook gillend en jodelend. Het past helemaal in het straatje van the Pogues, Mahone en dergelijke folk-punk bands. Slack Bird bestaat van 2010, heeft eerst wat muziek uitgegeven op cassettes en daarna 2 platen. Ze treden regelmatig op, ook in Nederland in kleine zaaltjes en is bijzonder leuk.