Brennan Heart - Evolution of Style (2014)

Electronic
Label: WE R

1. Evolution Continues (3:19)
  2. Imaginary [Original Mix] (4:58)

met Jonathan Mendelsohn

3. Miles (End Credit Song) (3:52)
  4. Never Break Me [Toneshifterz Remix] (3:42)
  5. We Come & We Go [WE R EOS Mix] (4:08)
  6. Tonight Will Never Die (3:07)

met Code Black

7. Privilege 2 Be Born Again (3:54)
  8. Scrap the System (Defqon.1 Australia Anthem 2013) (4:00)
  9. Wide Awake (3:39)

met Shanokee

10. F.I.F.O. (5:22)
  11. Life That We Dream Of (City2City) [Original Mix] (5:56)
  12. We Can Escape (Intents Anthem 2012) (5:04)
  13. Fight the Resistance [Edit] (3:08)
  14. Lose My Mind [Original Mix] (5:24)
  15. Hardbass Junkie (3:37)
  16. Freaqshow [Radio Edit] (3:15)
  17. Running Late [Brennan Heart & Code Black MF Earthquake Rawmix] (3:15)
  18. F.I.F.O. [Outbreak Remix] (4:59)
  19. Evolution Continues [EOS Intro] (3:05)
  20. A Scattered Soul (1:50)
avatar van Gehenna
Brennan Heart wordt in de hardstyle scene regelmatig bekritiseert vanwege het feit dat hij vaak dezelfde geluiden in zijn producties gebruikt. Ooit begonnen als duo Brennan & Heart zijn Fabian en Pieter in 2005 uit elkaar gegaan. Beidde visies op hardstyle kwamen niet meer met elkaar overeen. Fabian ging verder als Brennan Heart en Pieter als (DJ) Thera wat een anagram is van Heart.

Als je beidde producties sinds de split up naast elkaar legt wordt al heel snel duidelijk wat die visie was die ervoor zorgde dat het voormalige duo solo verder ging. Pieter wilde veel rauwer en weg van het zogenaamde commerciële geluid terwijl Fabian die sound juist omarmde en 1 van de leiders in de zogenoemde 'euforische hardstyle' – stroming werd.

De kritiek die Fabian krijgt begrijp ik wel maar mee eens ben ik het niet. Als een geluid werkt waarom zou je dan volharden in het vooruitstrevend willen zijn, ik denk dat er genoeg artiesten zijn die experimenteren en bezig zijn met vernieuwing. Fabian doet dat niet en heel eerlijk gezegd vind ik dat niet eens erg, hij is ongelooflijk goed en bedreven in het bedenken van catchy melodieën en met name de tracks die zang bevatten zijn gewoon heel sterk geproduceerd en dat zijn er heel wat op dit album. Met zijn WE R label heeft hij een line-up opgebouwd met artiesten als Code Black, Toneshifterz en Rebourne die binnen dit subgenre het niet erg vinden om in dat hoekje van de 'euforische hardstyle' te zitten maar ook nog duidelijk hun eigen sound hebben.

Ik vind Evolution of Style Fabian's beste album omdat het gehalte van catchy euforische tracks heel erg hoog ligt en dit de stijl van muziek is die ik hem het liefst hoor maken. Niet direct vernieuwend of zo maar kwalitatief klinkt het wel degelijk zeer goed geproduceerd en aangenaam wat niet geheel onbelangrijk is. Het album claimt - als je de titel letterlijk neemt - een evolutie van stijl te zijn, geen revolutie. Daar ben ik het mee eens, verder bordurend op zijn sound maar weer een stap beter technisch gezien.

Daarnaast zijn de criticasters vaak het luidst op internet maar als je vervolgens op een feest bij Brennan Heart gaat kijken als hij zijn DJ setje ten gehore brengt gaat het altijd wel volledig los, raar eh!? Bedenk je dus snel dat wat je leest op internet zeker niet altijd de realiteit is. Je zou dan haast gaan geloven dat Brennan Heart geen fans heeft maar niets is minder waar, hij staat al sinds jaar en dag in de DJ Mag Top 100 genoteerd, een lijst van 's werelds meest populaire DJ's.

Check als je geïntereseerd bent in deze artiest ook de bijpassende documentaire Evolution of Style.