menu

Woodstock - Back to the Garden (2019)

Alternatieve titel: 50th Anniversary Collection

mijn stem
4,50 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: Rhino

 1. Richie Havens - Handsome Johnny
 2. Richie Havens - Freedom (Motherless Child)
 3. John Morris - Everybody’s Ground Getting Comfortable?
 4. Tim Hardin - Reason to Believe
 5. John Morris - It’s Deadly Serious, Man
 6. Arlo Guthrie - Coming Into los Angeles
 7. Arlo Guthrie - Lotta Freaks!
 8. Joan Baez en Jeffrey Shurtleff - Drug Store Truck Drivin’ Man
 9. Chip Monck - Please Come Down
 10. Country Joe McDonald - The “Fish” Cheer / I-Feel-Like-I’m-Fixin’-To-Die Rag
 11. Santana - Jingo
 12. Santana - Soul Sacrifice
 13. Chip Monck - Helen Savage, Please Call Your Father
 14. John B. Sebastian - Darling Be Home Soon
 15. Hugh Romney - It’s Not Poison!
 16. Canned Heat - Going Up the Country
 17. Canned Heat - On the Road Again
 18. Chip Monck, Country Joe Mcdonald en Ken Babbs - Country Common Sense!
 19. Grateful Dead - Dark Star
 20. John Morris - We’ve Got the Keys to Your House
 21. Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising
 22. Creedence Clearwater Revival - I Put a Spell on You
 23. Janis Joplin - Kozmic Blues
 24. Janis Joplin - Piece of My Heart
 25. Sly & The Family Stone - Medley: Dance to the Music / Music Lover / I Want to Take You Higher
 26. The Who - We’re Not Gonna Take It
 27. The Who - My Generation
 28. Jefferson Airplane - Somebody to Love
 29. Jefferson Airplane - Volunteers
 30. Hugh Romney - We Must Be in Heaven, Man!
 31. Max Yasgur - I Think You People Have Proven Something to the World
 32. Joe Cocker - With a Little Help from My Friends
 33. John Morris - Looks Like We’re Gonna Get a Little Bit of Rain
 34. Ten Years After - I’m Going Home
 35. The Band - The Weight
 36. Blood, Sweat & Tears - Spinning Wheel
 37. Crosby, Stills & Nash - Suite: Judy Blue Eyes
 38. Crosby, Stills, Nash & Young - Sea of Madness
 39. Crosby, Stills, Nash & Young - Wooden Ships
 40. The Butterfield Blues Band - Love March
 41. Sha Na Na - At the Hop
 42. Chip Monck - It’s Been a Delight Seeing You
zoeken in:
avatar van caravelle
Iemand al in het bezit van de 10cd box of sterker nog de box met naar ik meen 38 cd's (1969 stuks geproduceerd en al uitverkocht)? De geluidskwaliteit moet nu perfect zijn zeker in ogenschouw nemend naar de maatstaven waaronder het toendertijd werd opgenomen. Een zekere Andy Zax heeft bijna alle geluidsbanden boven tafel weten te krijgen en er jaren aan gewerkt om alles in de juist volgorde te rangschikken zoals het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden die drie dagen en een ochtend inclusief veel gesproken woord vanaf de stage. De 6 cd box uit 2009 was al bijzonder goed maar dit is kennelijk de overtreffende trap. Kijk, een matig optreden van de Grateful Dead wordt er natuurlijk niet beter door maar het optreden van bijvoorbeeld Blood, Sweat and Tears klinkt nu eindelijk als een samenhangend geheel heb ik begrepen. Ook gebruikte men nu ook de opname die ook werkelijk van Woodstock zijn. Begreep dat bepaalde songs of instrumenten van bijvoorbeeld Mountain, Crosby Still Nash (&Young), en Arlo Guthrie ergens anders vandaan zijn ingevlogen om het beter te laten klinken. De mogelijkheden die we nu hebben om alles fraai op te poetsen hadden ze in 1969 namelijk nog niet alhoewel we dat jaar wel in staat waren om een vlag op de maan te plaatsen. Mijn Woodstock 1 en 2 speel ik daarom ook nooit meer af want die klinken nu (toen ik deel 1 in 1989 al op cd kocht) erbarmelijk slecht. Zou graag de 10 cd box willen bestellen maar ik vind het dit keer weer heel vreemd (lees onacceptabel) dat Joan Baez met Sweet Sir Galahad ontbreekt. In 2009 was dat Ten years after met I'm going home op de 6 cd box. Beide songs horen bij de 10 hoogtepunten van drie dagen modder, slecht weer, weinig tot slecht te horen muziek, voedselschaarste, dubieuze acid en weet ik wat al niet meer voor ellende. En toch blijft het door de meesterlijke film een fascinerend tijdsdocument terwijl ik ook helemaal niet zoveel heb met de "zogenaamde" love & peace gedachte dat er altijd wordt opgeplakt . Ik vind het hele Woodstock gebeuren samengevat meer een goeie uit de hand gelopen grap waarbij de organisatie en bezoekers zodanig naief waren dat men naderhand gedacht moet hebben, dit nooit meer. De mythe is er echter allang mee aan de haal gegaan......

5,0
Ik heb de 10CD-box gekocht - een geweldig document van een historisch festival. De verpakking ziet er prachtig uit, bij elkaar gehouden door een band van jute. De muziek klinkt echt fantastisch. Op het Steve Hoffman Forum hebben producers Andy Zax en Brian Kehew uitgebreid uit de doeken gedaan hoe deze release tot stand gekomen is. Het was een enorm gedoe om toestemming te krijgen van alle bands. Daarnaast konden ze met de technologie in 2019 zaken repareren, wat tot dusver niet mogelijk was. De blazerssectie van Blood Sweat & Tears speelde vals tijdens het optreden. Dat hebben ze nu weten te repareren. Een opname van Arlo Guthrie hebben ze nu ook weten te redden, daarom waren opnames van andere concerten niet meer nodig. Alles wat je nu op de box hoort, komt van Woodstock.

Op de 38CD-box staan, op drie nummers na, alle liedjes die tijdens het festival gespeeld zijn. Een genot om naar te luisteren, zeker ook met alle aankondigingen vanaf het podium er bij. Aanrader!

avatar van caravelle
Ik ben uiteindelijk ook gezwicht. En ja op het Steve Hoffman forum is een fantastische discussie gaande met betrekking tot de 10 en/of 38 tellende cd box. In ieder geval kan Andy Zax en consorten weer een paar extra biertjes drinken.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:41 uur

geplaatst: vandaag om 11:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.