Speedy J - Pull Over - Remix EP (1991)

Dance
Label: Fnac Music Dance Division

1. Pull Over [Remix] (5:10)
  2. Tresor (6:55)
  3. Rise (9:51)
  4. Something for Your Mind (5:32)
  5. Pull Over [Original Mix] (5:58)
  6. De-Orbit * (6:11)
avatar van musicfriek
Denk wel een van de (zoniet DE) grootste danceclassics van de jaren 90. Something for Your Mind vind ik zelfs nog een stukje sterker, die blijf je maar draaien

avatar van John Doe
De meeste danceclassics vervelen me, zo ook hier.

Pull Over (Remix) is een aardig stampertje. Het specifieke geluid van de synth is wel mooi, de melodie is me te hersenloos, hoewel vanuit de basisch-heid kracht uitgaat. Het stuk dat off-beat gaat is goed te verteren

Tresor is een nietszeggend nummer. Geinig, maar weinig. Relatief gezien blijft Speedy J wel een heel goed producer en laat dat hier ook zien, maar we willen meer.

Rise is een mooi rustig Detroit techno dansnummer met mooie melodieën. Het klinkt alleen meer als een goede plaat voor een DJ dan een echt compleet nummer.

Something For Your Mind kan me thuis niet echt bekoren. De ritmische vocal snippets keihard om je heen horen in de discotheek met de stevige beat eronder zal wel een feestje bouwen. Maar het is me toch weer te hersenloos en ik denk dat Jochem Paap het met me eens zal zijn Het einde van het nummer is wel overtuigend met een vervaging+fade out van de ''something for your mind'' vocal en nog even de beat een laatste keer.

Wat ik wel bijzonder mooi vind aan deze EP is het bonusnummer De-Orbit. Mijn favoriete nummer van Speedy J. Deze heb ik maar even opgenomen, want hij staat op de editie van deze EP uit '92. Ook op de EP genaamd Rise uit '91 trouwens, met verder dezelfde nummers als hier behalve Pull Over.

De-Orbit is een totaal ander nummer dan de rest. Melancholisch en toch subliem positief vanuit de diepte. Een track om van te smullen. Vooral het begin voor het inkomen van de beat in sterk. Daarna wordt het teveel een soepje, maar het blijft een heerlijk nummer.

avatar van RogerV
Om pullover kun je als houseliefhebber over het algemeen niet heen. Simpel trackje met een grote cultstatus. Niet zo geweldig als af en toe wordt gedaan maar wel leuk.

De remix die Celvin Rotane later maakte was trouwens erg geslaagd.

Something for you mind is evenzogoed een clubknaller. Lekker kil en bot.

avatar van RogerV
En nummers als Rise en D-Orbit geven de veelzijdigheid van Speedy J aan. Mooie klankvelden en melodieën/ Geweldig wat hj voor sferen kan maken.

avatar van adri1982
'Something for your mind' weer eens beluisterd. Blijft een vet nummer na al die jaren.

avatar van pureshores
Pullover is lompe boerenkooltechno die past bij de Turn up the bass dagen. Ook Something for your mind is zoiets en doet nu (voor mij) erg gedateerd aan. Maar Tresor is een mooie sfeervolle track die veel subtieler overkomt. Het prijsnummer is De Orbit dat het tempo flink terugschroeft en meer een Amen break-achtige beat heeft en een zenuwachtig bliepje, maar zo in een hiphop set tussendoor kan fietsen.
Deze als cd maxi weer gevonden waar niet het origineel van Pullover op staat trouwens.