The Emerald Down - Scream the Sound (2001)

Label: Pop Sound

1. Caught a Wave (6:42)
  2. Red Shift (6:59)
  3. Recondite Astral Traveler (6:49)
  4. 7am (7:33)
  5. Another Day (5:32)
  6. Heavier Than Ether, Lighter Than Air (2:39)
  7. Perilized (4:17)
  8. Choffi (6:28)
  9. His Sight Shiny Like Chrome (6:26)
  10. A Minor Crush (6:32)
  11. Scream the Sound (3:31)
avatar van jorro
En alweer een shoegaze band ontdekt. Blijkbaar is dit genre niet (meer) in trek bij de MuMe gebruikers. Ik kom tenminste veel bands zonder bericht en/of stem, of met hooguit 1 of 2 stemmen/berichten tegen in dit genre. Nou hoort dit album wat mij betreft niet tot de toppers, maar scoort het wel een ruime voldoende.
3,5*.

avatar van Cocteau
Superieure shoegaze! De nummers drijven op jankende gitaren en de atmosferische stem van Rebecca Basye. Vreemd dat dit album, voor zover ik weet het enige dat ze gemaakt hebben, zo onbekend is gebleven. Ik heb pas de CD gekocht en blijkbaar heb ik een special edition. De volgorde van de nummers is totaal anders dan hierboven omschreven en er staat een extra editie van a minor crush op, a minor remix by J*A*L*A*L. Ook de cover is totaal anders.