Een debuut van Otis Redding hier niet bespreken zou natuurlijk uit ten boze zijn. Helemaal als er prijsnummer als Pain in My Heart, These Arms of Mine en Security op staan. Het blijft verwonderlijk om te weten dat Otis 22 jaar jong was bij de opnames van deze plaat. Zoveel gevoel en dramatiek legt hij hier al zijn muziek.
1. Pain in My Heart - dit soort songs zijn als een handtekening van Otis. De pijn uit zijn hart voel je duidelijk. Fantastisch nummer
2. The Dog - ook bij Otis is niet alles even serieus, maar dan swingt het in ieder geval wel.
3. Stand By Me - zijn versie blijft dicht bij het origineel. Vooral de timing en die rauwere stem maken het verschil
4. Hey Hey Baby - meer richting de country en rock 'n roll. Swingt wel weer als een malle
5. You Send Me - de tedere versie van Otis doet het op deze cover ook goed. Al vind ik die van Sam Cooke wel beter
6. I Need Your Loving - wowowowowowow, lekker swing ook weer in dit nummer. De overtuigende zang doet de rest.
7. These Arms of Mine - als je mij naar pure soul vraagt, dan zou ik zomaar eens dit nummer voor je op zetten. Wat en gevoel en beleving zeg. Onovertroffen goed nummer
8. Louie Louie - de groove zit er bij dit nummer ook weer goed in. Stampt lekker door
9. Something is Worrying Me - uitstekend midtempo nummer die vooral vocaal erg fijn is
10. Security - geen megahit, maar onder de liefhebbers een hoog aangeschreven nummer. Niets meer dan terecht lijkt mij zo.
11. That's What My Heart Needs - zo'n herkenbare Otis Redding ballad
12. Lucille - de blazers nemen de hoofdrol en grooven ons door het nummer