menu

Jim Capaldi - Oh How We Danced (1972)

mijn stem
3,65 (10)
10 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Island

  1. Eve (3:39)
  2. Big Thirst (5:27)
  3. Love Is All You Can Try (3:23)
  4. Last Day of Dawn (4:34)
  5. Don't Be a Hero (5:58)
  6. Open Your Heart (4:04)
  7. How Much Can a Man Really Take (5:21)
  8. Oh How We Danced (4:29)
totale tijdsduur: 36:55
zoeken in:
avatar van Droombolus
3,5
De eerste soloplaat van Traffic drummer/zanger Capaldi werd opgenomen in Jamaica wat de lekker ongedwongen sfeer van de muziek zeker ten goede gekomen is. Je hoort losse jams als in dezelfde periode bij Traffic maar het klinkt allemaal nèt even wat meer betrokken. De sfeer zat er dan ook goed in bij de sessie muzikanten die het ervoeren als een snoepreisje waarbij ze zich ook nog eens met hun fave hobby bezig konden houden ..........

Hoogtepunt IMO is de splijtende gitaarsolo in Don't Be A Hero die bij de credits toegeschreven wordt aan Dave Mason. Historiese speurneuzen zijn het er echter al jaren over eens dat de gitarist van dienst Paul Kossoff heette, te meer omdat Mason volmondig toegeeft dat hij zich niks herinneren kan van het opnemen van die solo .......

Enniwee, een lekker plaat die nodig weer eens op CD uitgebracht moet worden ...............

avatar van Poles Apart
3,0
Mooi album inderdaad, dat zeker niet onder doet voor het Traffic werk uit die tijd. De andere leden van Traffic spelen hierop ook mee, dus het is een verkapt Traffic album eigenlijk.

"Eve" is een leuk, catchy en poppy liefdesliedje, een typische single, met een hoog Beatles gehalte, de rest van het album rockt wat meer (m.u.v. "Open Your Heart"), en er wordt uitstekend op gespeeld door de band zonder echt nieuwe wegen in te slaan, de teksten zijn ook niet bepaal hoogstaand.

Het resultaat van een stel vrienden die elkaar door en door kennen, de handen nog eens ineenslaan en samen lol hebben en muziek maken. Niks geforceerd, niks pretentieus, gewoon lekker spelen. Klaar.

avatar van heartofsoul
Een paar maanden geleden opnieuw verschenen op Esoteric Records (remastered plus 1 bonustrack) . Ik heb het gelezen in Uncut of Mojo, mijn geheugen laat me even in de steek. Er was al een cd-uitgave in 1996 op Edsel.

Ik las het postieve verhaal van Droombolus, dus deze maar bestellen.....

avatar van Droombolus
3,5
Danks voor de hoofden op ! Mijn vinyltje is niet meer om aan te horen en dus ook gelijk besteld.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:08 uur

geplaatst: vandaag om 23:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.