menu

Dori Freeman - Every Single Star (2019)

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Country
Uitgebracht in eigen beheer

  1. That's How I Feel (2:43)
  2. All I Ever Wanted (3:41)
  3. Like I Do (3:55)
  4. You Lie There (2:46)
  5. Another Time (2:59)
  6. Go On (3:21)
  7. Darlin' Boy (3:40)
  8. Walls of Me and You (3:09)
  9. 2 Step (3:36)
  10. I'll Be Coming Home (3:04)
totale tijdsduur: 32:54
zoeken in:
avatar van Gladius
4,0
ow kijk aan. net vandaag verschijnt op m'n youtube suggesties het heerlijke KEXP optreden van Dori Freeman, en nét vandaag komt haar nieuw album uit. Hurray!
Deze dame met haar engelenstem verdient wat meer aandacht hoor. Wederom geproduced door Teddy Thompson, maar jammer genoeg wel in eigen beheer moeten uitbrengen. Zonde, want op m'n vaste koopsites dodax & bilbo (nog) niet te vinden. Spotify dan maar!
That's How I Feel klinkt alvast in het verlengde van haar vorige werk. Prima dus

avatar van Gladius
4,0
erwinz de vorige van haar heb je niet besproken. Deze misschien voorzien van enige krenten indien mogelijk? =)

avatar van erwinz
4,0
recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Dori Freeman - Every Single Star - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Dori Freeman - Every Single Star
Het derde album van Dori Freeman werd eerder dit jaar helaas nauwelijks opgemerkt, maar is een verrassend sterk album vol wonderschone vocalen

Dori Freeman dook een paar jaar geleden op en leek zich onmiddellijk te scharen onder de smaakmakers binnen de Amerikaanse rootsmuziek van dat moment. Haar tweede album trok echter veel minder aandacht en ook haar eerder dit jaar verschenen derde album moet het doen met bescheiden aandacht. Zonde, want Every Single Star is een sterk album, dat in muzikaal maar vooral in vocaal opzicht flink boven het maaiveld uitsteekt. Het is bovendien een tijdloos countryalbum dat herinnert aan de groten uit het verleden. Veel te goed om te laten liggen.

Ik was bijna vier jaar geleden zeer onder de indruk van het titelloze debuut van de Amerikaanse singer-songwriter Dori Freeman. De in de Appalachen opgegroeide muzikante kreeg de traditionele Amerikaanse rootsmuziek met de paplepel ingegoten en toonde zich op haar debuut niet alleen een uitstekend songwriter, maar ook een geweldige zangeres.

Haar heldere stem, die me wel wat aan die van Alison Krauss deed denken, bewoog zich op het in slechts drie dagen met producer Teddy Thompson (zoon van Linda en Richard) opgenomen debuut soepel door een aantal hoeken van de Amerikaanse rootsmuziek, met een duidelijke voorkeur voor de country. Een aantal prima muzikanten tilde het debuut van de Amerikaanse singer-songwriter nog wat verder omhoog.

Het debuut van Dori Freeman was me zo dierbaar dat ik er vast van overtuigd was dat ik de jonge Amerikaanse in de gaten zou houden, maar het liep toch anders. Haar in 2017 verschenen tweede album Letters Never Read ontging me volledig, terwijl het eerder dit jaar verschenen Every Single Star vrijwel onmiddellijk op de stapel terecht kwam en er pas weer af kwam toen ik een week of twee geleden begon met de eindejaarschoonmaak.

Vervolgens werd ik toch weer snel gegrepen door de prachtige stem van Dori Freeman, die dit keer niet alleen doet denken aan Alison Krauss, maar ook wel wat heeft van Emmylou Harris en hier en daar ook raakt aan Linda Ronstadt. Voor liefhebbers van de betere countryzangeressen alle reden dus om op te letten, maar ook in muzikaal opzicht is het derde album van Dori Freeman dik in orde.

De Amerikaanse muzikante deed, net als voor haar debuut en haar tweede album, een beroep op producer Teddy Thompson, die een aantal uitstekende muzikanten naar de studio wist te halen, met een glansrol voor de gitarist. Waar haar debuut in drie dagen op de band stond, waren nu vijf dagen nodig; nog altijd een prestatie van formaat.

Every Single Star is, net als het titelloze debuut van Dori Freeman, vooral een countryalbum, maar de singer-songwriter uit Galax, Virginia, is niet heel streng in de leer en verwerkt ook invloeden uit de folk in haar muziek. Met name in de wat soberder ingekleurde songs op het album hoor je wat een goede zangeres Dori Freeman is, maar ook in de wat uitbundiger ingekleurde songs houdt de Amerikaanse zangeres zich zeer makkelijk staande.

De geweldige stem van Dori Freeman en de fraaie instrumentatie zijn sterke wapens, maar ook haar songs zijn dik in orde, terwijl de persoonlijke teksten die zowel de pieken als de dalen in het leven bezingen inzicht geven in de persoon Dori Freeman.

Dit alles zorgt er voor dat Every Single Star zich laat beluisteren als een tijdloos countryalbum. Het is een tijdloos countryalbum dat nog lang door groeit, waardoor Every Single Star me steeds weer net wat dierbaarder is en ik steeds makkelijker smelt voor de prachtige en emotievolle stem van de singer-songwriter uit Virginia, maar ook voor de prachtige gitaarlijnen op het album die zich steeds nadrukkelijker opdringen.

Het derde album van Dori Freeman moest het het afgelopen jaar doen met zeer bescheiden aandacht, maar liefhebbers van tijdloze countrymuziek en geweldige vocalen, moeten hier zeker eens naar luisteren. Erwin Zijleman

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.