menu

Pop Smoke - Meet the Woo (2019)

mijn stem
3,38 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Republic

  1. Meet the Woo (2:01)
  2. Welcome to the Party (3:34)
  3. Hawk Em (1:58)
  4. Better Have Your Gun (3:19)
  5. Scenario (4:01)
  6. Dior (3:36)
  7. Feeling (2:41)
  8. Ptsd (3:19)
  9. Brother Man (3:02)
  10. Welcome to the Party [Remix] * (3:00)

    met Nicki Minaj

  11. Welcome to the Party [Remix] * (3:35)

    met Skepta

toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 27:31 (34:06)
zoeken in:
avatar van Yestsida
4,0
Verschrikkelijk harde mixtape.

Met de muziek van Pop Smoke ben ik om eerlijk te zijn pas in contact gekomen toen het nieuws naar boven kwam dat hij vermoord was. Een (nieuwe) rapper dat vermoord wordt is jammer genoeg bijna geen nieuws meer te noemen maar hij werd wel naar voren geschoven als één van de nieuwe leiders van het genre, persoonlijk was ik voornamelijk aangedaan van het feit dat hij nog maar 20 jaar oud was! Na de videos van Welcome to the Party en Dior eens te bekijken betrapte ik mezelf er op vaak terug te komen naar die nummers. Niet lang erna besloot ik dan maar eens zijn debuutmixtape, Meet the Woo, een kans te geven.

Dit project brengt ons banger na banger. Hij rapt over Drill-beats, een subgenre dat voornamelijk uit Engeland komt. Deze jongeman was een belangrijk figuur voor de Brooklyn Drill-movement en mag best de eer krijgen dit subgenre in Amerika (en wereldwijd?) op de kaart te zetten. Het zal vast niet voor iedereen zijn maar als je van harde muziek houdt waar je niet bij moet nadenken is dit echt magnifiek.
Best kan je dit subgenre vergelijken met Trap maar het is vaak nóg harder met nóg diepere bassen, een soort evolutie van dat subgenre.

Niets dan goed over de doden maar we moeten wel eerlijk zijn... Pop Smoke was geen heel goede rapper. Technisch gezien was hij niet sterk en tekstueel had hij buiten de gewoonlijke gangsta-praat niet veel te zeggen. Zijn stem was echter een genot om naar te luisteren. Een ongelofelijk diepe stem, zeker voor zo'n jonge gast, dat in combinatie met Drill hét perfecte huwelijk was.
Je moet een kat ook een kat durven noemen uiteraard, dit is niet het type muziek dat je opzet om weggeblazen te worden door goede raps (dat is Trap ook niet). Het draait om de beats en hoe de MC's hier op klinken, de inhoud doet er niet toe.

Bijna alle beats zijn gemaakt door de Britse producer 808Melo(Beats), enkel PTSD is van iemand anders (Rico Beats). Ik ken bijna niets van dit subgenre maar zijn beats zijn écht geweldig, lekker hard en perfect voer voor je speakers.
Hopelijk horen we nog veel van deze producer in de toekomst.

De twee singles zijn uiteraard zeer goed maar de rest moet er ook niet te gek veel voor onderdoen naar mijn mening. Ook de twee remixen van Welcome to the Party met zowel Skepta als Nicki Minaj die zich op de Deluxe-editie bevinden vallen goed in de smaak bij mij.

Moeilijk om aan veel mensen aan te raden maar ik geniet hier onwijs hard van!

Dikke 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:22 uur

geplaatst: vandaag om 14:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.