Evan Parker - 50th Birthday Concert (1995)

1 stem

Jazz / Avant-Garde
Label: Leo

1. Hero of Nine Fingers (24:31)
  2. Bowed Stiffly and Went Free (19:22)
  3. In Exultation (20:38)
  4. Not Backwards, as Indoubt (9:25)
  5. The Echoing Border Zones (9:24)
pretfrit
Nee, natuurlijk zet je dit niet op terwijl je een boekje aan het lezen bent, of zondags met je brakke kop..net (met moeite) uit bed. Ook niet opzetten als je schoonouders op bezoek zijn.. tenzij je natuurlijk hele toffe schoonouders hebt.

Neen..Men zet dit op als men zin heeft in krankzinnige vrije impro. Je 1,5 uur op wil gaan in een losgeslagen muzikale brij..je onderdompelen in muzikale vrijheid..hoeken en gaten ervaren die je niet voor mogelijk hield.. Een muzikale achtbaan die mij in ieder geval een grotere grijns weet te ontlokken als de Python..

Oh man..wat ben ik blij dat ik van dit soort vrije impro kan genieten. Er is veel geweldige muziek gemaakt en kan daar ontzettend van genieten...maar dit ...als totaalervaring...koptelefoon op..juiste moment....Veel beters is er niet

Waarom is juist dit album zo geweldig? Topmuzikanten!! Evan Parker, Alexander von Schlippenbach, Barry Guy, Paul lovens, Paul Lytton. Geweldige muzikale landschappen, ideeen, krachtige onderonsjes, perfecte geluidskwaliteit...en nog ongekend veel kwaliteiten waar ik helaas de woorden niet voor heb om ze te omschrijven. Zie daarvoor Allmusic en de Penguin Guide (5* en kroontje) die mannen kunnen dat veel beter.

Heb dit album een tijdje geleden al eens vluchtig gehoord en kon toen al 4,5* neerzetten...dat worden er nu 5* + de opmerking dat dit top3 materiaal is.

Voor de duidelijkheid...als je niet van vrije impro houd...doe geen moeite. als je wel van vrije impro houd (Schlippenbach, Parker, Lacy, Brotzmann, Taylor etc)...zorg dat je hem zo snel mogelijk krijgt

voltazy
zal dit eens snel beluisteren, helemaal aangezien ik al een album van de man in m'n top 10 heb staan

ken je sankt gerold toevallig? is ook erg de moeite waard

pretfrit
Ho eens even...

Dit is anders als Boustrophedon of Sankt Gerald...ken ik ook. Dit album is heftiger als het werk van Parker op ecm en zeker zijn werk met het electric acoustic ensemble.

Sankt Gerald ken ik zeker...heeft een tijdje 5* gehad en moet hem weer eens beluisteren. Vooral het samenspel is buitengewoon..je hoort ze als het ware denken en beslissingen nemen. Geweldig!!

Time Will Tell met Bley en Phillips is ook de moeite