Vangelis - Greatest Hits (1996)

Griekenland
Electronic
Label: BMG

1. To the Unknown Man (9:02)
  2. Pulstar (5:45)
  3. Spiral (6:55)
  4. 12 O'Clock (5:25)

met Vana Veroutis

5. Bacchanale (4:38)
  6. Dervish D. (5:13)
  7. Alpha (5:45)
  8. Albedo 0.39 (4:22)
  9. Theme from the TV-Series 'Cosmos' (4:03)
  10. So Long Ago, So Clear (5:03)

met Jon Anderson

11. Sword of Orion (1:56)
  12. A Way (3:25)
  13. Ballad (8:26)
Een goed album, alleen jammer dat er geen themes van films er op staan bijvoorbeeld van Antarctica en Blade Runner.

avatar van Jan Wessels
De muziek van Vangelis hoorde je in de jaren 70 en 80 heel vaak als achtergrondmuziek bij documentaires op tv. Toen ik de cd voor het eerst beluisterde had ik dan ook vele "aha-erlebnisse"
Het is wel een geluidstovenaar geweest hoor en om de cd zo nu en dan te draaien is niets mis mee. Prachtige stereo-effecten.
Zijn samenwerking met Jon Anderson van Yes leverde trouwens ook twee fraaie albums op. 3,5*

EVANSHEWSON
Gewoon toch schitterend, het merendeel van de songs die hier op staan, nou ja, songs, veelal dus instrumentale stukken prachtige droommuziek.
Ontzettend sfeervol en nooit klef, il faut le faire!

****

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een prima verzamelaar van het beste wat Vangelis tijdens zijn RCA-periode heeft uitgebracht.
Alleen jammer dat er ondertussen iets van "476" verzamel-albums zijn uitgebracht, met precies hetzelfde erop!!!! Pas daar dus voor op, als je een album van hem tegenkomt die je nog niet hebt. De kans is groot dat het om zoiets als bovenstaande gaat.

Iets waar Tangerine Dream overigens ook een handje van heeft. Het is echt één van de allerbeste groepen die ik ken, maar er zijn ondertussen ongeveer net zoveel verzamel-albums uitgebracht van ze, als gewone albums.

Van Yanni zijn er volgens mij zelfs meer verzamelalbums uitgebracht dan gewone albums.

avatar van Bowlingbal
Prachtige compilatie! Ik heb deze als CD met dezelfde tracklist als hierboven, maar mijn voorkant is dezelfde als Greatest Hits uit 1981 die ook op MuMe staat.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Bowlingbal schreef:

Dan heb je deze:

Vangelis - Greatest Hits (CD) at Discogs .

De hoes is bijna dezelfde, maar is wat bewerkt wat kleuren betreft.

Op de originele hoes zie je dat de gevleugelde handen duidelijk een synthesizer bespelen. Op de ietwat bewerkte hoes zijn het simpelweg toetsen geworden.

Deze compilatie is bijna dezelfde. Alleen de excerpt van Beaubourg is weggelaten en de tracklisting kent een andere indeling.

avatar van Jester
Ik heb dezelfde, had mijn stem in eerste instantie bij de versie uit 1981 gezet.

Als ik een volledige CD met alleen Vangelis beluister merk ik al snel dat ik dat niet volhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Jean Michel Jarre, of met zijn albums met Jon Anderson. Ik weet niet wat het is, ik denk dat ik hem toch minder waardeer dan ik soms denk.

avatar van gaucho
CorvisChristi schreef:
Vangelis - Greatest Hits (CD) at Discogs .

Tja, de vraag rijst dan natuurlijk of deze verzamelaar uit 1996 wel op de site moet. Ik zou gaan voor die uit 1981, met de vermelding van het Beaubourg-excerpt als bonustrack.

Ook Discogs doet het zo. Daar melden ze terecht: Remastered compilations were reissued over the years with variations in cover art, but the same music. Er bestaan inderdaad diverse variaties van.