GiGi - Gold and Wax (2006)

Ethiopiƫ

9. Acha (5:04)
  10. Marena-Wotetea (5:26)
  11. Enoralehu (3:56)
avatar van Kronos
Niet altijd makkelijk te vinden, de cd's van GiGi. Maar deze vond ik meteen voor een laag prijsje. Geen seconde getwijfeld want GiGi heeft een van de mooiste stemmen ter wereld en weet perfect te balanceren tussen verschillende muziekwerelden.

voor de toevoeging, Pietro

avatar van Pietro
Je bent vergeten te stemmen, Kronos ?

Ik ben eigenlijk min of meer toevallig met GiGi in aanraking gekomen. Mede dankzij mijn Ethiopische vrouw heb ik een passie ontwikkeld voor Ethiopische muziek (hoewel ik me ook graag in andere Afrikaanse muziek verdiep).

Ik ken niet zo veel van haar songs, maar wat ik er van ken is inderdaad prima. En ja, een prachtige stem heeft ze.

avatar van Kronos
Pietro schreef:
Je bent vergeten te stemmen, Kronos ?

Nog even geduld. Ik heb het album nu 1 keer op YouTube beluisterd terwijl ik de cd aan het bestellen was. Die is inmiddels onderweg. ?

Haar debuut ken ik al lang. Prachtplaat. En ook deze samenwerking is een aanrader:
Abyssinia Infinite and Gigi Shibabaw - Zion Roots (2003)

Volgens Discogs is GiGi de echtgenote van Bill Laswell. Heeft ook meegewerkt aan haar debuut. Verder ken ik ook nog deze (oudere) Ethiopische muziek:
Asnakech Worku - Asnakech (2018)
Ook wel aardig.