Vader Abraham - De Singles (2018)

geen stemmen

Label: Dureco

1. Jij en Ik Blijven Bestaan (4:43)

met Zijn Goede Zonen

2. In een Klas Met Kleine Kleuters (3:51)
  3. Zo Is het Leven (4:35)
  4. Rosalina (3:26)

met Zijn Goede Zonen

5. Bedankt Lieve Ouders (4:11)
  6. Dan Is Er Nog Hoop (2:47)
  7. Kinderogen (4:13)
  8. Je Hoeft Elkaar Niet Te Zien Om Gelukkig Te Zijn (3:56)
  9. In de C-Klasse (4:33)
  10. Verdriet (2:37)
  11. Die Ene Herinnering (3:57)
  12. Maar in M'n Tuin Daar Bloeit een Roos (3:55)
  13. Geven voor Leven (4:02)
  14. Pappie Betaal Nu Maar Gauw (4:09)

met Walther

15. 't Kleine Café aan de Haven (4:13)
  16. Als We Oud Zijn en Versleten (4:58)
  17. Als Je Wilt Weten Wie Ik Ben (4:19)
  18. Nooit Meer Klagen, Nooit Meer Vragen (4:15)
  19. Mooi Griekenland (4:14)
avatar van B.Robertson
Zelfstandig deel uit de Vader Abraham-totaal box dat ook digitaal (iTunes) uitgebracht is. Lijkt me dat vooral de serieuze singles aan bod komen en dat de feestnummers achterwege worden gelaten. De man heeft meer singles gemaakt, dus dit is vooral een zo lang mogelijk album uit een bepaald tijdsvlak (1972-1976).

Net voor zijn Smurfenplaat lijkt het op te houden. Deze selectie songs was uitverkoren tot een 24 bits remaster. Die nummers van hem duren in de regel ook wel even, die zitten zo in de vier minuten. Doorbijten dus zonder uptempo, al dan niet politiek getinte, feesthits en rustig uitzitten, ter kennisgeving.

Vader Abraham | Discography & Songs | Discogs

avatar van nlkink
Geven Voor Leven was een single die geld moest opbrengen voor een goed doel. Ken hier toch al gauw een stuk of acht nummers van.

avatar van B.Robertson
Een stuk of tien nummers kan ik me wel voor de geest halen, maar er is meer dat ik wel eens gehoord moet hebben op o.m. zijn eerste drie soloplaten en/of compilaties van de Dureco Wolkenserie. Er staat niet veel onbekends voor mij op, al lijkt de ervaring anders. Doorgaans geen muziek die ik voor mezelf platdraai maar vooral verzamel. Als We Oud Zijn en Versleten is de melodie van Niet Elke Oester Heeft een Parel met nieuwe tekst; iets wat hij wel vaker deed.