Saxon - A Collection of Metal (1996)

Rock / Metal
Label: EMI

1. 747 (Strangers in the Night) (3:45)
  2. Rock'n'Roll Gypsy (4:12)
  3. And the Band Played On (2:48)
  4. Back on the Streets (4:00)
  5. Ride Like the Wind (4:22)
  6. Big Teaser (4:08)
  7. I Can't Wait Anymore [Remix] (4:35)
  8. Broken Heroes (6:05)
  9. Raise Some Hell (3:43)
  10. Denim & Leather (5:27)
  11. Rock the Nations (4:41)
  12. Motorcycle Man (3:58)
  13. Everybody Up (3:30)
  14. Rock City (3:16)
  15. Set Me Free (3:13)
  16. Play It Loud (4:11)
avatar van B.Robertson
Vroeger was deze net iets duurder dan de uitgave van Disky, vandaag de dag maakt dat zo te zien niets meer uit. A Collection of Metal is een aardige compilatie die de nadruk legt op de periode Crusader t/m destiny en had een vrij exclusieve opname van Broken Heroes te bieden; een aanvulling op de 12" van Northern Lady waarop Everybody up en Dallas 1PM uit hetzelfde concert vielen te horen. EMI heeft deze 3 tracks later gebruikt als bonus tracks voor één van de Saxon-remasters.

avatar van vielip
Ik heb deze cd ook ooit gehad. Was mijn eerste kennismaking met nummers van Saxon uit de periode '84 - '88. Geweldige nummers bleken dat ook te zijn. Ik kan me vaag herinneren dat I Can't wait anymore ook een andere versie is dan die op Destiny zelf.