Jackie McLean - Jacknife (2002)

Jazz
Label: Blue Note

1. On the Nile (12:31)
  2. Climax (9:18)
  3. Soft Blue (7:28)
  4. Jacknife (6:14)
  5. Blue Fable (5:56)
  6. High Frequency * (11:25)
  7. Combined Effort * (9:20)
  8. Moonscape * (6:47)
  9. Jossa Bossa * (7:00)
  10. The Bull Frog * (4:35)
avatar van Tony
Mijn Blue Note heeft een andere hoes, de gele met zwarte letters. Maakt niet uit. De muziek is wederom fantastisch, met, naast Jackie op saxofoon, of Charles Tolliver of Lee Morgan op trompet. Prima hard bop plaat met overtuigende bijdragen van McLean zelf en Lee Morgan. Tevens worden 2 composities van Tolliver uitgevoerd. Lekker avant-gardistisch zonder meteen free jazz te worden en ze zijn prachtig. Lekker album hoor!

Soledad
Ja uitstekende plaat dit. En in dit geval loont het dan weer de moeite om de plaat te hebben in plaats van de cd. Meestal bevatten die connaisseur cd uitgaves juist een sessie die niet eerder op vinyl uitkwam maar hier is het andersom. De dubbel LP bevat een kwartet opname die alleen op deze plaat en een dure Mosaic uitgave is te krijgen. En die sessie is het dubbel en dwars waard. Wederom een Blue Note pareltje van onze Jackie!