Acrophet - Corrupt Minds (1988)

Label: Roadracer

1. Intro to Corruption (0:40)
  2. Corrupt Minds (2:03)
  3. Slaves of Sin (2:43)
  4. From the Depths (3:31)
  5. Lifeless Image (1:41)
  6. Crowd Distress (4:58)
  7. Crime for Living (3:48)
  8. Holy Spirit (3:01)
  9. Living in Today (2:38)
  10. Ceremonial Slaughter (2:44)
  11. Warped Illusions (2:13)
  12. Forgotten Faith (3:26)
  13. Victims of the Holocaust (0:46)
Meneer Bungel
De eerste van twee sterke metal-platen met invloeden uit de Bay Area-thrash en hardcore. Deze ging nog het meest richting hardcore, de tweede meer Bay Area, terwijl de band gewoon uit mid-noorden van Amerika kwam. De derde plaat was grotendeels af maar heeft nooit het vinyl gehaald, helaas...

avatar van jurado
Dit was 1 van de eerste lp's die ik zelf kocht, dus niet onder invloed van grote broer.
Gefascineerd was ik door de hoes en de muziek was zo gaaf.

avatar van exodus
Jawel, dit was ook alweer zo'n typisch Thrashgeluid dat eind jaren '80 om de hoek kwam kijken. Heerlijke woeste Thrash/Hardcore waarbij je je hele kamer afbreekt! Of beter, wat gebeurt er als je een mega SUPER nummer als Corrupt Minds zelf keihard draait in een gereformeerde kerk? Juist ja, alles afbreken...mijn ultieme natte droom! ! ! Corrupt Minds is een woeste Thrash/Hardcoreplaat met een maatschappij kritische hoes. Goede boodschap overigens, alleen de tekening en het hoesconcept had ik zelf overigens wel anders aangepakt. Terug naar de heerlijke expressieve Crossover op deze plaat...nogmaals, een heel opmerkelijk gevaarlijk woest Thrash/Hardcore geluid voor die periode, en ontzettend lekker!

avatar van Von Helsing
Sterk Thrash/hardcore album. Helaas zijn ze nooit doorgebroken. Holy Spirit blijft een supernummer!

avatar van jurado
Edwynn, Kronos en andere metal-opa's, kennen jullie deze plaat?

Dit was een van mijn eerste, van mijn opgespaarde zakgeld, gekochte metalplaten.
Ik kende de muziek niet maar was gefascineerd door de stoere hoes en maakte meteen een goede beurt bij de thrash-vrienden van mijn broer, die moesten allemaal gelijk een kopietje op tape, dan ben je toch wel even "the man" en niet het vervelende pre-puber broertje van 13.
Deze thrashmetalbeuker met flinke hardcore-tik knalt nog steeds bruut uit de speakers en dan te bedenken dat de bandleden erg jong waren, gemiddeld een jaar of 18.
Erg ongewaardeerde band.

avatar van Edwynn
Zeker wel. Sterker nog: ik heb de muziekcassette. En aangezien ik weer helemaal into cassettes ben, zal ik hem eens opsnorkelen. Want het is al even geleden dat ik deze voor het laatst hoorde.

Gaaf!
Ik heb de lp helaas niet meer, geen idee waar deze ooit is beland.
Discogs maar even raadplegen.

avatar van Kronos
Ik ken de band wel een beetje. Het titelnummer staat op de verzamelaar Stars on Thrash. Dat sprak me niet genoeg aan om de lp te kopen. Later heb ik het hele album eens beluisterd maar daar was ik ook niet echt van onder de indruk. Misschien probeer ik het nog wel eens.

Kronos schreef:
Ik Het titelnummer staat op de verzamelaar Stars on Thrash. Later heb ik het hele album eens beluisterd maar daar was ik ook niet echt van onder de indruk. Misschien probeer ik het nog wel eens.

Verrek ja, dat is ook zo, waarschijnlijk heb ik na aanleiding van S.O.T deze plaat gekocht, bedenk ik mij nu.
Er hangt voor mij sowieso een behoorlijke zweem nostalgie om dit album.

avatar van Edwynn
Als ik een beetje geld had, kocht ik alles wat er 'metal' uitzag in 'ons' platenzaakje in het stadje. Zo kwam ik ook aan dingen waar weinig over geschreven werd zoals Midas Touch, Paradox en Winter.

avatar van jurado
Ik heb ooit Lizzy Borden // Visual Lies gekocht op picture disc, omdat het er zo tof uit zag. Vond er geen reet aan

avatar van Kronos
Als je die nog hebt mag je 'm wel naar mij opsturen.

avatar van jurado
Ook geen idee waar deze is gebleven, sorry.

avatar van Edwynn
Watchtower vond ik ook niet veel aan toen ik dat kocht. Dat werd met een paar jaartjes rijpen wel anders.

Grappig dat je Paradox aanhaalt Edwynn
, ken alleen het debuut en draai net Heresy, lekker fris plaatje!