menu

Solemn Novena - Kiss the Girls (2010)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Alice In

  1. Juliette (3:56)
  2. Silver (4:09)
  3. Ruined (4:26)
  4. The Dreamer (3:09)
  5. Kiss the Girls (4:50)
  6. Faerytale (3:54)
  7. Tell Me All Your Secrets (2:46)
  8. Trick or Treat (4:11)
  9. Siren (4:08)
  10. Missa Solemnis (6:06)
totale tijdsduur: 41:35
zoeken in:
ROZZ
Jammer dat het maar bij een album is gebleven. Goede stevige gothic rock met een duidelijke verwijzing naar de jaren 80 en 90. Mix van Siouxsie & The Banshees en Mephisto Walz afgewisseld met mannelijke vocals (Marc McCourt). Alle songs zijn even sterk mede dankzij de krachtige stem van de zangeres (Louise Crane). Overtuigend debuut en helaas is het (naast de EP As Darkness Falls uit 2006) daar bij gebleven. De band heeft maar kort bestaan; in 2010 zijn ze na vier jaar uit elkaar gegaan. Toch blijft dit een van de beste albums van de afgelopen tien jaar vind ik. Gitarist, oprichter en zanger Marc McCourt heeft met de band Snakedance een vervolg proberen te maken maar dat werd niks. Ook heeft hij (gastvocals) meegewerkt aan het debuutalbum (Pinnacle Of The Draco) van Angels of Liberty .


avatar van jorro
3,5
Dank weer Darkwaver. inderdaad een aangenaam album. Misschien net iets te veel pop, maar ik moet het nog wat vaker beluisteren. Ik begin daarom voorzichtig met 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:53 uur

geplaatst: vandaag om 16:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.