Martin Ansell - The Englishman Abroad (1986)

Label: Island

1. Hardy's England (5:16)
  2. Shine (3:44)
  3. Slow Life (5:29)
  4. Indian Restaurant (5:56)
  5. The Englishman Abroad (5:44)
  6. White Bread, Brown Bread (5:08)
  7. The Finest Thing (3:51)
  8. Brilliant (5:19)
  9. Gold Is Obsession (4:14)
  10. The Eighth Wonder (5:37)
  11. Big Drum (4:35)
avatar van postman
Dit album staat er dubbel op eenmaal als an englishman abroad en een keer als the englishman abroad, en volgens mij moet het the zijn.

avatar van Yak
Yak
Hersteld.

Dit is een mooi staaltje 80's pop/rock. Door de gebruikte instrumenten een tikkie gedateerd maar de kristalheldere productie van Rupert Hine geeft het net dat stukje meerwaarde mee. Was wel een one hit wonder volgens mij maar ik ben blij dat ik hem destijds aangeschaft heb.

avatar van reptile71
Paar nummers geluisterd en klinkt inderdaad gedateerd, wat natuurlijk niet erg hoeft te zijn, maar ik vond de nummers gewoon niks aan, behalve dan: Martin Ansell ‎– Hardy's England - YouTube Dat nummer heeft gewoon iets, een bepaalde soberheid die me aanspreekt. Productie Rupert Hine, in juni dit jaar overleden.

avatar van Jan Wessels
Kwam deze cd laatst tegen in 2de hands zaak in Deventer in de bak "één voor 3 euro, vijf voor 10". Moest nog een vijfde hebben en besloot blind deze mee te nemen. Getriggerd door het feit dat dit nog een echt oudje was uit die tijd (made in West-Germany) meegenomen.
Blijkt het een heel aardige cd te zijn met een apart verhaal erachter. Opgenomen voor Island Records vond de baas dat het wat leuker was om de 3-4 minuten tracks te wijzigen in 5-6 minuten tracks. Rupert Hine heeft daar toen weer een soort remixen van gemaakt, iets wat toen helemaal in was.
Door wijziging in het management belandde dit album echter op een zijspoor en werd nooit echt gepromoot waarna het in de vergetelheid raakte.
Ansell toerde met onder andere The Fixx en Chris Isaak ook in Nederland. Er is daar zelfs een live album van: Live in Utrecht 1986.

De muziek doet me wat denken aan Howard Jones en wat blijkt, die speelt nog op een paar nummers mee.
Ik ben blij dat ik deze cd heb meegenomen, de muziek met die jaren '80 sound bevalt me prima.