Circa Survive - On Letting Go (2007)

Label: Equal Vision

1. Living Together (3:30)
  2. In the Morning and Amazing... (4:03)
  3. The Greatest Lie (3:42)
  4. The Difference Between Medicine and Poison Is in the Dose (4:17)
  5. Mandala (3:23)
  6. Travel Hymn (3:12)
  7. Semi-Constructive Criticism (3:22)
  8. Kicking Your Crosses Down (3:37)
  9. On Letting Go (4:03)
  10. Carry Us Away (3:20)
  11. Close Your Eyes to See (3:34)
  12. Your Friends Are Gone (5:26)
avatar van grovonion
Da's een prachtige hoes. Benieuwd hoe deze muziek zal klinken...

sxesven
Ha, da's toevallig, ik kwam deze band elders net tegen. Op hun debuutplaat staan wat nummers die zijn geënt op Eternal Sunshine of the Spotless Mind; zo belandde ik er eigenlijk, maar dientengevolge ben ik nu ook wel benieuwd hoe dit bandje klinkt. Flinke gemiddeldes in ieder geval.

avatar van snarf349
sxesven schreef:

in eerste instantie dacht ik een zangeres te horen, foutje
na een paar luister beurten word het steeds beter, moet dus groeien.

avatar van grovonion
Zang is het meest wennen, herinnert wat aan A the drive-in, als ik me niet vergis.

avatar van Albert Filth
Ok, ik denk: 'deze stem komt mij echt té bekend voor'. Ik had echter nog nooit een plaat van deze mannen gehoord. Tot mijn 'verbazing' blijkt dit dus Anthony Green te zijn die de boel bij elkaar schreeuwt, en laat dit nou de zanger zijn van één van mijn favo bands: The Sound of Animals Fighting. Geinig.

avatar van Gajarigon
grovonion schreef:

Kan ik me wel in vinden. Muzikaal is het wel iets rustiger. Het klinkt allemaal net iets te geproduceerd naar mijn smaak, maar het groeit. Ik denk dat liefhebbers van At the Drive-In hier wel iets aan kunnen hebben.

avatar van nognooit
Ik twijfelde, maar ik ben toch voor de vier sterren gegaan.
De zang en de gitaarpartij(en) weten me toch af en toe goed bij de strot te grijpen. Daarnaast is het ook een album waar ik me heerlijk in kan verdrinken en die mijn gedachtes mee slepen naar fantasieën en herinneringen.

avatar van stoepkrijt
Via Silversun Pickups ben ik bij deze band uitgekomen. De vergelijking met die band houdt na het stemgeluid van de zanger al snel op, maar ik vind het toch prima muziek. Dit album bevat 12 energieke nummers die bijna allemaal goed in het gehoor liggen. Erg afwisselend is het allemaal niet en de meeste nummers lijken behoorlijk op elkaar. Dat is jammer, maar dat neemt niet weg dat On Letting Go een prima album is waar ik graag naar luister.

avatar van coldwarkids
Een klassieker uit dit genre.