Richie Rich - Seasoned Veteran (1996)

Label: Def Jam

1. Intro (Skit) (1:39)
  2. Funk (5:46)
  3. It's On (4:40)

met E-40

4. Let's Ride (4:35)
  5. 30 Minutes (Skit) (1:21)
  6. Real Pimp (4:37)
  7. Guess Who's Back (5:18)
  8. Fresh Out (4:11)
  9. Niggas Done Changed (4:53)

met 2Pac

10. Pillow (4:49)

met DeWayne Wiggins

11. Check 'Em (4:34)
  12. Real Shit (2:10)
  13. Questions (4:15)

met Luniz

14. It's Not About You (4:14)
  15. Do G's Get to Go to Heaven? (5:59)

met Bo Rock

16. Touch Myself [Remix] (4:10)

met T-Boz

avatar van nega
questions

avatar van Kill_illuminati
Niggas Done Changed ft 2Pac

avatar van KILLERBEE99
Richie Rich komt echt hard op sommige nummers. De hele plaat is goed uittestaan. Nadat ik onder indruk vas van de nummers met Richie Rich op 2Pac albums... heb ik nu toch maar eens een Richie Rich album geprobeert. Klinkt allemaal erg leuk.

avatar van thomzi50
Richie Rich ken ik al ruim twintig jaar, zonder dat ik het werkelijk doorhad: als gastrapper op twee nummers van 2Pacs klassieker All Eyez On Me deed hij het heel aardig, al waren zijn verses net niet sprankelend genoeg om écht heel erg op te vallen. Na al die jaren kwam ik toevallig toch op deze plaat terecht, ook afkomstig uit 1996 en ook met een collabo met 2Pac - inderdaad, een van de betere nummers van deze plaat.

Maar ook verder is 'Seasoned veteran' zeker de moeite waard. Het album heeft een lekkere WestCoast-vibe, geen rare uitschieters of fratsen, en ik houd wel van de no-nonsense-houding die veel gangsteralbums uit deze periode hebben. (En ook veel dirty south-muziek van ongeveer dezelfde periode, denk aan UGK en het vroege No Limit Records, dat heeft best iets weg van deze sound.) Richie Rich rapt ook gewoon heel degelijk. Niet spectaculair, er staan geen echte classics op, maar het zit allemaal keurig in elkaar. Lekker plaatje.