Stop Motion Orchestra - Lightworks (2018)

1 stem

Rock / Avant-Garde
Label: Megaphone

1. Serafini's Cat (6:10)
  2. Way to Sarov (8:44)
  3. Nerve Hurdle (4:56)
  4. Metal Pants (2:28)
  5. Océano de Leche (7:18)
Mssr Renard
Prachtige avantgardistische instrumentale jazzrock, ofzoiets.

Hoe dan ook, veel clarinet, viool, saxofoon, gemixd met meer rock-instrumenten (bass, synth, gitaar, drums).
De muziek is heel avontuurlijk, met veel maat- en tempowisselingen en tapt veelvuldig uit allerlei muzikale vaatjes als: klezmer, balkan, klassiek, jazz, folk en rock.
Het rock-element ligt er niet dik bovenop, dus geen zorgen dat het té heftig is. Het swingt juist heerlijk.

Ik kan deze plaat ten zeerste aanbevelen voor liefhebbers van ouderwetse prog en jazzrock die het een beetje beu zijn dat alles en iedereen maar zo somber klinkt in de prog-scene tegenwoordig.