David Hasselhoff - Open Your Eyes (2019)

geen stemmen

Rock / Pop
Label: Cleopatra

1. Open Your Eyes (3:19)

met James Williamson

2. Head On (3:58)

met Elliot Easton

3. I Melt with You (3:45)

met Steve Stevens

4. Lips Like Sugar (4:46)

met A Flock of Seagulls

5. "Heroes" (4:30)

met Tyler Bates

6. Here I Go Again (3:42)

met Tracii Guns

7. Jump in My Car (2:50)

met Todd Rundgren

8. Rhinestone Cowboy (3:49)

met Charlie Daniels

9. If You Could Read My Mind (4:17)

met Ava Cherry

10. Sugar Sugar (3:00)

met Steve Cropper

11. Mit 66 Jahren (2:44)

met Patrick Moraz

12. Sweet Caroline (4:38)

met Ministry

13. That's Life (3:05)
avatar van E-Clect-Eddy
David Hasselhoff en Ministry? toch niet die van Al Jourgensen?

avatar van CWTAB
E-Clect-Eddy

David Hasselhoff's New Album Boasts "Sweet Caroline" with Ministry, More | Consequence of Sound - consequenceofsound.net

Helaas is het een remix ipv een feitelijke samenwerking en à la Everyday Is Halloween (helaas, ik had toch stiekem gehoopt op een Just One Fix achtige versie)

avatar van E-Clect-Eddy
Opmerkelijke project, en van de paar nummers die ik gehoord heb, niet werk / genres die ik zou associëren met de Baywatch diva.... niet dat ik eerder iets van The Hoff heb gehoord. Maar ik was bekend van zijn 'roast' dat hij ook zingt en zelfs heel populair daarmee was in Duitsland.

avatar van E-Clect-Eddy
Onverwacht veel Punk / Post-Punk / New Wave covers... album heeft dan ook een begin 80s sfeertje. Radio-vriendelijke Rock.

Niks mis met zijn band, klinken als prima musici en zo te horen zit er een echte drummer bij. Al klinkt Mit 66 Jahren (van Udo Jürgens) wel als een Schlager, inclusief meeklappend publiek.

Het is jammer(?) dat The Hoff geen echt kenmerkende zangstem heeft, al is die ondertussen wel zo "gerijpt" dat die wel past bij de uitgekozen nummers. Alleen bij Here I Go Again is het duidelijk dat dit niet (meer) binnen het bereik van David's stem zit, muzikaal is het wel okay. Als hij dit 10-20 jaar geleden had geprobeerd dan had die stem het misschien wel gered.

Sweet Caroline waar Al Jourgensen een soort remix van maakte is het meest verrassende en originele van de 8 nummers die ik heb beluisterd. Jammer dan Al geen echte drummer hierbij gebruikt heeft en die venijnige Metal gitaren wat weggedrukt staan in de mix.

Alleen wanneer in de nummers van echte musici gebruikt wordt gemaakt en het past binnen Davis's stembereik dan valt het goed te pruimen. De rest is novelty / amusant.