Bud Powell - Swingin' with Bud (1958)

1 stem

Jazz
Label: RCA Victor

1. Another Dozen (3:30)
  2. Like Someone in Love (4:59)
  3. Salt Peanuts (4:18)
  4. She (5:07)
  5. Swedish Pastry (3:21)
  6. Shaw 'Nuff (2:46)
  7. Oblivion (2:08)
  8. In the Blue of the Evening (3:29)
  9. Get It (3:05)
  10. Birdland Blues (4:25)
  11. Midway (3:08)
avatar van EttaJamesBrown
Heb deze op een goedkope dubbelaar -samen met Strictly Powell- onder de titel Planet Jazz. Prima achtergrondmuziek voor swingers. Ik houd het op saai thuiswerken. Ook daar is deze Bud een voorzichtige keuze die niet afleidt van het werk.

Soledad
Met: Bud Powell (piano), George Duvivier (bass), Art Taylor (drums)

What's in a name? Bizar wat een label kan doen met de kwaliteit die een muzikant weet af te leveren. Op Blue Note was elke plaat wel raak van Bud. Op Verve: bijna alles en Jazz Giant en Genius of blijven grote favorieten van mij. De platen op RCA Victor zitten er betreft tijd tussenin en wat betreft de band: dat zijn dezelfde namen als op zijn Verve platen. Toch vind ik ook deze plaat net als de andere RCA een beetje teleurstellend. Ik durf wel te zeggen: saai.

De gekozen composities: mwoeah. Ook een Bud klassieker zoals Oblivion weet de boel niet te redden. Veel ruimte kregen zijn mede musici nooit bij Bud (een verschijnsel van de jazz uit deze tijd) maar hier is het helemaal bedroevend weinig. Bud zelf klinkt inspiratieloos en vermoeid. Deze kun je rustig overslaan als je het mij vraagt.