Sinéad O'Connor - Theology (2007)

Ierland
Label: Rubyworks

1. Something Beautiful [Dublin Sessions] (5:28)
  2. We People Who Are Darker Than Blue [Dublin Sessions] (3:56)
  3. Out of the Depths [Dublin Sessions] (5:06)
  4. Dark I Am Yet Lovely [Dublin Sessions] (4:11)
  5. If You Had a Vineyard [Dublin Sessions] (6:17)
  6. Watcher of Men [Dublin Sessions] (2:34)
  7. 33 [Dublin Sessions] (2:33)
  8. The Glory of Jah [Dublin Sessions] (3:31)
  9. Whomsoever Dwells [Dublin Sessions] (2:53)
  10. Rivers of Babylon [Dublin Sessions] (3:38)
  11. Hosanna Filio David [Dublin Sessions] (0:44)
  12. Something Beautiful [London Sessions] (5:15)
  13. We People Who Are Darker Then Blue [London Sessions] (4:24)
  14. Out of the Depths [London Sessions] (5:03)
  15. 33 [London Sessions] (2:43)
  16. Dark I Am Yet Lovely [London Sessions] (3:30)
  17. I Don't Know How to Love Him [London Sessions] (4:13)
  18. If You Had a Vineyard [London Sessions] (6:33)
  19. The Glory of Jah [London Sessions] (4:55)
  20. Watcher of Men [London Sessions] (3:18)
  21. Whomsoever Dwells [London Sessions] (5:34)
  22. Rivers of Babylon [London Sessions] (4:28)
avatar van korenbloem
intressant, eens kijken of dit iets voor mij is.

avatar van Xel
Xel
Ah fijn! Een paar psalmpjes gaan er altijd wel in! Hosanna! Jubel! Prijs!
Als je daar geen traantje bij gaat wegpinken?!?!?!

(Ik las de titel van het laatste nummer even niet goed; dacht eerst dat 't een Boney M cover zou zijn! Zou wel een stunt geweest zijn zeg!)

avatar van Premonition
Als ik de 4 nummers op myspace beluister worden deze twee cd's een erg lange zit. Voornamelijk acoustisch en het geheel komt over als een eo-landdag in Dublin.

In het begin even wennen. Na een paar keer luisteren wordt het een erg goed album. Zeker erg interessant!!
De stem van Sinead komt goed uit de voeten in de Dublin sessons; in de London sessions voeren de nummers je tot op grote hoogte.

avatar van jariktoet
zit te twijfelen om het album te kopen, ze heeft wel n mooie stem maar ik weet niet of het me echt gaat raken... kan iemand me overtuigen?

avatar van Hans Brouwer
Hoewel ik een religieus man ben kon "Theology (2007)" mij toch niet echt boeien . Een beetje teveel van het goede zal ik maar zeggen. Ik prefereer dan toch liever het oudere werk van Sinéad .

Ergens op het wereldwijde internet valt het onderstaande over "Theology (2007)"te lezen:

"De plaat Theology van Sinéad O'Connor krijgt 2 sterren en is volgens KUB in De Morgen onnodig een dubbel-cd geworden, we citeren: ...En zo sleurt de Dublinse ons op Theology mee in haar spirituele beleving, een zweverige mengeling van rastafarileuzen en christelijke waarden. Driekwart van de songs is op psalmen gebaseerd, tempo's zijn traag dan wel onbestaand, en hoewel goed bij stem heeft O'Connor haar woede definitief voor berusting ingeruild...

...Het idee om de meeste songs zowel akoestisch als met een slaperige tripfolkband op te nemen, en van Theology dus onnodig een dubbel-cd te maken, had echter ter plekke afgeknald moeten worden..."

avatar van reptile71
Het maakt geen reet uit wat ze zingt, ze doet het opnieuw schitterend. Dit soort albums moet je ook niet vergelijken met haar oude werk. Wees blij dat ze nog steeds zingt!

Xel schreef:

Het is ook gedeeltelijk hetzelfde nummer als dat van Boney M.

avatar van Jesusfreen
Oorspronkelijk een nummer van The Melodians, check de schitterende soundtrack dito film " The Harder They Come"

avatar van musicfriek
Een van mijn favoriete zangeressen, ben hier erg benieuwd naar.

Net gekocht! Ik vind het een erg subliem album. Ff wennen maar dan scoort ze hoge ogen bij mij.

Thunder
Met deze Sinéad plaat heb ik persoonlijk het minst, maar aan het gemiddelde cijfer te zien sta ik daar alleen in. Het concert dat ze naar aanleiding van deze release in Paradiso gaf was geweldig, maar het zal geen toeval zijn geweest dat ze van dit werkje slechts enkele nummers ten gehore heeft gebracht.

Wat ik mis op deze plaat zijn de uitgewerkte songs, de échte bezieling en met name de afwisseling. Voor het eerst vind ik tevens dat Sinéads stem te wensen overlaat. Eeuwig zonde dat ze net iets teveel rookt en die prachtige stem daarmee ietwat heeft aangetast. Wanneer het op Sinéad aankomt geef ik toch meer de voorkeur aan haar zuivere, wat hogere stem.

De nummers hier zijn niet slecht, maar wanneer ik echt wil genieten van Sinéad grijp ik toch liever terug op wat oudere albums.

avatar van sq
sq
Eergisteren heb ik haar live gezien en voor mij was dat meteen de kennismaking met dit album, want dat vormde een belangrijk deel van de set. Voor een aantal van de ballads kan ik wel iets meegaan in de kritiek van Thunder, en zou je wat meer ´amplitude´ wensen. Maar dat geldt zeker niet voor Watcher of Men wat ik gewoon het beste nummer vond van het concert, en The Glory of Jah (in de toegift) is toch ook allesbehalve alledaags.
Ik denk dat ik deze nog wel eens ga kopen, ook als herinnering aan het concert, want live blijft het toch een belevenis, bijna onafhankelijk van wát ze brengt.

Thunder
Wow, deze versie van Watcher Of Men is inderdaad geweldig!

tip_of.yourstar
Prachtig dubbelalbum. Zowel de akoestische versie als de versie met volledige band vind ik erg goed. Mijn favoriete nummers zijn Something Beautiful, 33 en vooral het magistrale If You Had A Vineyard. Die laatste durf ik zelfs mijn favoriete Sinéad O'Connor nummer aller tijden noemen.

sugartummy
met gospel oak de meest saaie plaat van sinead; haar stem maakt veel goed en de keuze tussen acoustisch en meer instrumentatie is mooi (soms is de ene beter, dan de andere), maar toch klinkt elk nummer zo'n beetje hetzelfde. misschien niet verrassend dat de cover van curtis mayfield het beste nummer is. ik heb alle albums (en méér) van sinead, behalve de laatste. wacht nog even tot die in prijs gedaald is.

avatar van spinout
Die laatste is zeker beter dan deze. Dit is misschien wel haar minste album. Maar daarom nog niet slecht; daarvoor is Sinead te goed.

avatar van Twinpeaks
Prachtig album van onze Sinead . Ik probeer altijd een beetje langs het religieuze verhaal van Sinead te skippen. Haar stem doet mij altijd wel iets . Zo ook op dit album . Het lijkt wat veel van het goede , maar het is erg mooi en subtiel gedaan . Sommige passages zijn wat saai , maar vocaal en muzikaal is het prima in orde . 4 en halve ster voor zoveel moois.