Samba Soul 70! (2001)

België
Wereld / Soul
Label: Ziriguiboom

1. Erlon Chaves - Cosa Nostra (3:57)
  2. Wilson Simonal - Não Tem Que Não Tem (2:32)
  3. Som Três - Homenagem a Mongo (4:18)
  4. Di Melo - A Vida Em Seus Metodos Diz Calma (3:42)
  5. Wanderléa - Mané João (4:12)
  6. Dom Salvador en Banda Abolição - Guanabara (3:09)
  7. Milton Banana Trio - Fato Consumado (3:04)
  8. Elis Regina - Bicho Do Mato (3:21)
  9. Bebeto - Princesa Negra de Angola (3:40)
  10. Elza Soares - Saltei de Banda (2:58)
  11. Orlandivo - Onde Anda O Meu Amor? (3:39)
  12. Branca Di Neve - Négo Dito (4:03)
  13. Banda Black Rio - Maria Fumaça (2:23)
  14. De Savoya Combo - Jogaram O Caxangá (3:20)
  15. Gal Costa - Barato Total (3:48)
  16. Trio Mocotó - Que Nega É Essa (5:11)
avatar van T.O.
Ziet er interessant uit. Aanrader?

ElMeroMero
Best wel. De plaat is geënt op een aantal erg bekende Braziliaanse popnummers van begin jaren 70 die qua sound aansluiten op de zwarte funk en soulnummers van Motown. Erg aanstekelijk en minstens net zo relaxed als bossanova.

roeland
Wat een plaat zeg.. swingende 70ies sambasoul: mix tussen braziliaanse samba/bossa en de uit de v.s. overgewaaide r&b en soul.. en dat werkt verdomd goed!
Mijn zomerplaat van dit jaar.

avatar van T.O.
Hele toffe plaat inderdaad. Swingende soul en (jazz)funk op zijn Braziliaans. Je ziet de afro's, saxofoons en conga's als het ware voor je .

Het gaat nergens echt de muzakrichting op, waar de mindere kanten van deze muziek nog wel eens last van hebben. Dit zijn nou goed bij elkaar gezochte compilaties waar je iets aan hebt En perfect voor dit weer!

avatar van Conway Twitty
Aanrader van Ronaldinho, ik vind de hoes er iig veelbelovend uit zien: lekker zoet.

avatar van Kos
Kos
T.O. schreef:

Hm. Niet helemaal mee eens. Toch iets teveel achtergondmuziek.
Best lekker maar nergens echt iets bijzonders.