Phil Lee - Phil Lee & The Horse He Rode In On (2019)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Mighty King of Love (5:46)
  2. Wake Up Crying (4:30)
  3. Hey Buddy (3:05)
  4. No Exit Wound (3:26)
  5. I Don’t Forget Like I Used To (3:04)
  6. Rebel in My Heart (6:08)
  7. Party Drawers (3:27)
  8. Bad for Me (6:59)
  9. My Man Is Gone (2:42)
  10. All Right Here (4:10)
  11. Turn to Stone (4:09)
  12. The Seriously Sad Ballad of Sonny George (5:01)
avatar van heicro
Hoewel Phil Lee altijd wel als drummer in bandjes speelde verdiende hij jarenlang de kost als chauffeur van Neil Young & Crazy Horse. Pas op 48 jarige leeftijd, in 1999, begon hij serieus een eigen muziekcarrière.
Voor degenen die Phil Lee niet kennen, hij is een beetje een verborgen schat in de Americana-scene, want hoewel niet alle nummers even sterk zijn vind ik dat zijn album wel aandacht verdient.

De mijns inziens beste nummers 'All Right Here', 'Turn to Stone', 'The Seriously Sad Ballad of Sonny George', 'Bad for Me' en 'Rebel in My Heart doet een liefhebber zoals ik van Bob Dylan, The Rolling Stones en Neil Young & Crazy Horse opveren. Het is dan weer countryrock, dan weer tex mex of soulvol, soms fel en dan weer emotioneel. Zijn stem is lekker onvast en de plaat zou een live opname kunnen zijn en juist daarom klinkt het zo lekker.