Kraan - Live 2001 (2001)

Jazz / Rock
Label: Bassball

1. Let It Out (6:27)
  2. Borgward (8:31)
  3. Let's Take a Ride (5:17)
  4. Hallo Jaja, I Don't Know (7:36)
  5. Vollgas Ahoi (6:02)
  6. Dinner for Two (1:34)
  7. Far West (4:24)
  8. Yaqui Yagua (7:19)
  9. Jerk of Life (4:18)
  10. Nam Nam (14:28)
  11. Andy Nogger (3:54)
Mssr Renard
De eerste zes songs zijn opgenomen tijdens het Herzberg Festival 2000, nummers 7 t/m 11 zijn opgenomen tijdens het International Donau Festival in 2000. Opnamen uit 2000 onder de naam Kraan Live 2001. Maar dat deden ze vaker (inside joke van de band).

De bezetting is goud, want we hebben hier in ons midden: Hattler op bas, Fride op drums, Wolbrandt op gitaar en zang en Bischoff op toetsen. Ik heb een zwak voor deze line-up want de timide Ingo is echt een waanzinnig toetsenist en kleurt de muziek van Kraan zo mooi in.

De songs worden met veel elan gebracht en de eindmix is erg open. De wat matte zang van Peter Wolbrandt valt bijna niet op, want de instrumentatie is zo heerlijk. Daarbij zijn de zanglijnen zo aanstekelijk dat je bij alles meezingt.

Een erg goede liveplaat, waarbij Kraan bewijst een erg goede liveband te zijn. Ik moet ook nog even mijn complimenten geven aan het uitstekende groovy drumspel van Jan Fride, die mij zo nu en dan doet denken aan Andy Ward van Camel. Gewoon niet al teveel poeha, maar toch erg groovy spelen. Heerlijk.