Caravan - The Best of Caravan "Live" (1980)

1 stem

Label: Kingdom

1. Introduction - Memory Lain Hugh (5:04)
  2. Headloss (4:51)
  3. Virgin on the Ridiculous (6:51)
  4. Be All Right (2:45)
  5. The Love in Your Eye (15:22)
  6. Hoedown (Encore) (6:57)
  7. Introduction - L'Auberge du Sanglier
  8. A Hunting We Shall Go (4:42)
  9. Backwards (3:42)
  10. A Hunting We Shall Go (Reprise) (1:33)
  11. Introduction - the Dog, the Dog Is at It Again (6:55)
  12. For Richard (17:30)
Mssr Renard
Deze plaat via discogs besteld.
Opnamen uit 1974, uitgebracht enkel in Frankrijk in 1980, dus een echt hebbedingetje.
Ik ben benieuwd; reviews op andere sites zijn goed.

Mssr Renard
Deze plaat heb ik nu binnen en hij is perfect. Een mooi verzorgde dubbellp met een heel verhaal in de binnenhoes en wat foto's.

De hoes geeft alleen niet aan wanneer de liveopnamen zijn gemaakt. De hoes geeft wel aan waar het is opgenomen: Fairfield Halls, Croydon en de line-up is: Hastings/Richardson/Sinclair/Wedgwood/Coughlan. Dat is dus de Cunning Stunts-line up, wat mij tot de conclusie doet komen dat deze liveopnamen uit 1974 of 1975 zijn.

En dat is bijzonder want er zijn meer (latere) albums met liveopnamen van Fairfield Halls 1974. Gaat het hier dan dus iedere keer om recycling.

Deze plaat in elk geval is uit 1980 en is alleen in Frankrijk gereleased, omdat Caravan toen bij het Franse Kingdom records zat.

Over de plaat: productie is waanzinnig, het spel uitstekend, en de songkeuze erg goed. Het zou de ideale liveplaat moeten zijn. Maar niemand kent het.

Mssr Renard
Na wat webzoeken heb ik het gevonden:

Het zijn dus opnamen uit september 1974 en inderdaad maken latere platen die de Fairfield 1974 opnamen herbergen, gebruik van deze zelfde show.

Het grote verschil tussen deze live dubbel-lp en de latere cd-versies is de volgorde van de songs en de lengte. De versies op deze lp zijn wat korter.