Doom or Be Doomed: A French Tribute to Cathedral (2019)

geen stemmen

Frankrijk
Label: Sleeping Church

1. Pillars - Morning of a New Day (8:26)
  2. Goat River - Ebony Tears (10:15)
  3. Lux Incerta - Serpent Eve (8:10)
  4. Misanthrope - Soul Sacrifice (5:09)
  5. Presumption - Equilibrium (8:28)
  6. Ataraxie - Reaching Happiness, Touching Pain (11:47)
  7. Barabbas - La Cathédrale de la Sainte Rédemption (Aka Ride) (5:33)
  8. Monolithe - Enter the Worm(Hole)s (6:44)
  9. Conviction - Stained Glass Horizon (7:58)
  10. Northwinds - Voodoo Fire (6:25)
  11. Father Merrin - Congregation of Sorcerer's (4:48)
  12. DIONYSIAQUE - This Body, Thy Tomb (5:04)
avatar van B.Robertson
Bij toeval op dit album gestuit en nu een aardig eind in de Cathedral-modus

Doom Or Be Doomed : a french tribute to CATHEDRAL | Sleeping Church records - sleepingchurchrecords.bandcamp.com

Het label geeft niet teveel geheimen prijs, maar Spirit of Metal heeft de complete tracktijden en Discogs kent het album ook. Tracks 6, 8, 9 en 12 zijn bij nader speuren op YouTube te vinden. Die versie van Ataraxie - Reaching Happiness, Touching Pain kent nu een saxofoon ipv. fluit en ik word als luisteraar toch wel meegezogen in die poel van wanhoop die dat nummer uitstraalt. Vocalen zijn wat krachtiger, de keyboards of het orgel wat minder prominent aanwezig. Monolithe - Enter the Worm(Hole)s vind ik ook sterk. Het door het label vrijgegeven Presumption - Equilibrium kent dan een iets theatrale sfeer, dat is wat er in me opkomt.

Forest of Equilibrium is met zo'n viif songs goed vertegenwoordigd, men blijft toch schatplichtig tegenover dit debuut van Cathedral. Een plaat die ik toch redelijk goed ken; instrumentaal steengoed, maar ik vind juist daar de zang van Lee Dorrian niet zo geweldig. In ieder geval een prima initiatief om Cathedral met een tribute te eren.