Old Crow Medicine Show - Live at the Ryman (2019)

Country / Roots
Uitgebracht in eigen beheer

1. Welcome to the Ryman (0:30)
  2. Tell It to Me (3:15)
  3. Shout Mountain Music (2:26)
  4. Take Em Away (3:43)
  5. Brushy Mountain Conjugal Trailer (3:39)
  6. CC Rider (4:44)

met Lee Oksar

7. Sixteen Tons (3:16)
  8. Methamphetamine (5:33)
  9. Louisiana Woman Mississippi Man (3:29)

met Margo Price

10. Wagon Wheel (6:13)
  11. Will the Circle Be Unbroken (5:41)

met Charlie Worsham en Molly Tuttle

avatar van Brunniepoo
Elke keer als ik naar Old Crow luister, heb ik het gevoel dat het allemaal wat oppervlakkig is. Maar eigenlijk kan ik niet echt duiden waar dat dan door zou moeten komen. Te vrolijk? Te veel up-tempo? Te punkerig in zijn benadering?

Misschien klinkt het gewoon niet zwaarmoedig genoeg voor country? Will The Circle is normaal toch vooral een statige spiritual, maar Old Crow maakt er een vrolijke inhaker van. En eigenlijk is dat misschien wel het belangrijkste: Old Crow heeft een duidelijk eigen stijl. Die bevalt me niet altijd even goed, maar op deze liveplaat komen ze erg goed tot hun recht.

Sterkste nummers zijn voor mij de laatste drie. Dat dat allemaal samenwerkingen zijn (Wagon Wheel met het publiek), is waarschijnlijk ook weer een analyse waard...