Midge Ure - Soundtrack 1978-2019 (2019)

Label: Chrysalis

1. Call of the Wild (4:21)
  2. Answers to Nothing (4:34)
  3. Ultravox - Dancing with Tears in My Eyes [Single Version] (4:09)
  4. The Gift (5:00)
  5. Wastelands (4:41)
  6. After a Fashion (4:00)

met Mick Karn

7. Remembrance Day (4:28)
  8. No Regrets (4:02)
  9. Rich Kids - Marching Men (3:53)
  10. If I Was (5:21)
  11. Band Electronica - Fade to Grey [2017 Version] (3:56)
  12. Dear God (5:01)
  13. The Man Who Sold the World (5:44)
  14. That Certain Smile (4:08)
  15. Sister and Brother [Alternate Single Edit] (4:46)
  16. Ultravox - All in One Day [Single Version] (4:21)
  17. Become (4:02)
  18. Touching Hearts and Skies (3:37)
  19. Glorious (4:09)

met Rusty Egan

20. Star Crossed (5:28)
  21. You Move Me (4:07)
  22. I Survived (3:48)
  23. Personal Heaven [2001 Version] (6:20)

met Glenn Gregory

24. Beneath a Spielberg Sky (4:30)
  25. Breathe (4:19)
  26. Nevermore (2:54)
  27. Cold, Cold Heart (4:07)
  28. Let Me Go (6:23)
  29. I See Hope (In the Morning Light) (5:28)
  30. Let It Rise (3:46)

met Schiller

31. Dark Dark Night [2019 Remix] (4:22)

met Moby

32. Vienna [Orchestrated] (5:07)
avatar van Roxy6
Midge Ure heb ik al decennia lang hoog staan.

Hij valt voor mij onder de categorie AAA waartoe ook musici als o.a. Bryan Ferry, Peter Gabriel , Mark Hollis (Talk Talk) en David Bowie behoren. Alhoewel Ferry en Bowie een beduidend grotere output hebben gedurende de vele jaren dat ik ze volg (vrijwel vanaf het begin).

Maar terug naar Midge Ure die beschikt over een van de meest toonvaste en mooiste stemmen uit de Engelse moderne muziek. Hij had voordat hij zijn geweldige solo canon uitbracht ook al zijn sporen verdiend in Visage en natuurlijk bij Ultravox (de tweede fase na de eerste vrij onsuccesvolle fase met John Foxx).

Met Ultravox heeft hij diverse albums uitgebracht waar hij persoonlijk zijn stempel op heeft gedrukt. Wat onder andere resulteerde in het prachtige Vienna. Het is Midge Ure die vanaf 1980 de band zijn top status en allure heeft gebracht wat tot uiting kwam naast de super tracks ook in het fraaie art work.

Als solo Arties heeft hij ook een geweldige staat van dienst, zijn albums tonen stuk voor stuk aan wat een groot talent hij is, qua composities maar ook de arrangementen, die zijn altijd top!
Zijn tweede album Aswers to Nothing is denk ik mijn favoriet, al de songs op dit album zijn goed, met als uitschieters Homeland, The Leaving, Remebrance Day, Sister and Brother (met de onvolprezen Kate Bush) en You Lied (waar zijn gedreven zangtalent goed tot uiting komt)
Maar op al zijn solo albums staan echt diamanten!

Vandaag heb ik de hele Soundtrack box weer beluisterd en dan valt het mij weer op bij het beluisteren van deze anthology wat een groot talent hij is.

Ik hoop zeer dat hij na zijn laatste solo album Fragile (alweer uit 2014) nog nieuw werk uit zal brengen, de laatste jaren toert hij wel weer veel. Een popartiest om te koesteren.

Eens. En dit is een verzamelaar om te koesteren. 5 sterren ook van mij.