Os Tubarões - Tchon di Morgado (1976)

Kaapverdië
Folk / Wereld
Label: Os Tubarões

1. Cascabudjo (2:50)
  2. Pensamento (5:54)
  3. Nhu (4:04)
  4. Cinco di Julho (3:50)
  5. Patrice Lumumba (3:32)
  6. Forti Trabadja P' Alguém (4:34)
  7. Tchon di Morgado (4:17)
  8. Avenida Marginal (3:31)
  9. Sombras di Distino (4:31)
  10. Disispero (3:27)
avatar van Manfield
Dit tweede album van "Os Tubarões" is uitgebracht in hetzelfde jaar als het debuut "Pépé Lopi". Dit album voelt voor mij ook echt als een verlengde van dat eerste album. In zoverre zelfs dat ik soms denk dat ik het debuut op repeat heb gezet. Alsof het de outtakes zijn. Daar is heel weinig mis mee, want "Pépe Lopi" is top. Vooral bij "Pensamento" heb ik het gevoel dat ik een kopie daarvan een half uur eerder ook al gehoord heb. Mooi weemoedig klinkt het. Het is overigens wel echt een van de hoogtepunten op dit album. Evenals "Cinco Di Julho" en het meer uptempo "Fort Trabadja P'alguém" met een mooie rol voor orgel. Wat mij ook in dit album toch steeds weer aanspreekt is de mooie zang van "Ildo Lobo". Uit het leven gegrepen.