Candie Payne - I Wish I Could Have Loved You More (2007)

Label: Deltasonic

1. I Wish I Could Have Loved You More (2:46)
  2. Why Should I Settle for You (3:31)
  3. Take Me (3:52)
  4. In the Morning (2:45)
  5. All I Need to Hear (3:06)
  6. A Different You (2:27)
  7. By Tomorrow (4:01)
  8. One More Chance (3:33)
  9. Hey Goodbye (3:17)
  10. Seasons Change (1:50)
  11. Turn Back Now (3:10)
tondeman
Zus van Howie Payne (ex-lid van o.a. The Stands en The Zutons). De back-up band is niemand minder dan Edgar Jones (ex Stairs, tegenwoordig DJ en solo-artiest) en de Jonses.

Op het eerste gehoor klinkt het als een mix van trip-hop a la Portishead en ietsje Dusty Springfield/Nancy Sinatra achtig.

Al met al een erg leuk plaatje, maar eerst nog een keertje luisteren.

avatar van Bob Harris
Ik zag haar vrijdag bij Later.. op BBC, ze klonk echt lekker. Ga zeker cd van kopen.

Mojo Pin
By Tomorrow is echt een vet nummer

Sleazy, sexy, duister, broeierig...... zomaar wat steekwoorden die van toepassing hadden kunnen zijn op dit album. Hadden? Ja hadden, want er is een mits en een maar.
Laat ik zeggen dat ik dit erg lekker en leuk vind allemaal, maar eerlijk is eerlijk, ik kan me niet van het gevoel afhouden dat ik een beetje genept wordt door deze dame. Het is heel erg pop met wat leuke Portishead, Hooverphonic, Morcheeba, Dusty Springfield trekjes. Maar het klinkt me allemaal heel erg bedacht in de oren. Ik mis een beetje de ziel in de muziek. Zo'n 2 a 3 nummers is het echt helemaal geweldig en dan gaat de verveling toeslaan, dan werkt het truukje niet zo goed meer bij mij.
Toch kan ik hier verder prima naar luisteren onder de volgende voorwaarden: niet te veel, niet te lang en laat buiten maar een lekker zonnetje schijnen.

avatar van musicfriek
Dit album nu een paar keer gedraaid en potverdrie, dit is echt erg lekker hoor! Heerlijke sfeerplaat met idd invloeden van vooral Morcheeba. En dat vind ik al een prima band. Dit gaat nog veel gedraaid worden hier 4*

Mojo Pin
Opvallend weinig stemmen nog.

Inderdaad een sfeerplaat, maar deze plaat heeft het voor mij toch ook net niet. Daarvoor is het te glad en zijn de liedjes niet prikkelend genoeg. Qua sfeer hoor ik dan liever een plaat als Broadcast's The Noise Made By People, die dezelfde sixtiespop-invloeden in zich heeft, maar me veel meer raakt.

avatar van TerryA
volgens mij is deze album ook niet overal te krijgen in NL? - ik had van GB moeten importeren (stond niet in database van verschillende platen winkels) - eigenlijk jammer want dit zou perfecte (debut) album zijn voor de zomer maanden - een aanrader

avatar van Reijersen
Erg fijne popplaat. Goede zangeres en veel mooie liedjes. Er hangt inderdaad een herkenbare sfeer over dit album. Het pakt me zeker wel allemaal.

avatar van TerryA
stem verhoogt 7.5 uit 10 ... een van de verassingen van vorige jaar - een sterk debut
hoorde dat Candie Payne is net in de studio gewest met David Byrne (Talking Heads) waar ze 2 songs hadden gemaakt voor een nieuwe album van David dat later dit jaar uit komt, en dat ze rond April an haar 2de album gaat beginnen.

avatar van matthijs
Herman: je trekt een vergelijking met Broadcast, ik moest daar ook sterk aan denken, vanwege klankkleur van zangeres en zeker ook productie. Wel grappig dat we daar onafhankelijk van elkaar aan dachten omdat Broadcast niet echt bekend is.
Ook genietbare teksten (had nog niemand genoemd)