Osiris - Osiris (1982)

Bahrein
Uitgebracht in eigen beheer

1. Fantasy (6:00)
  2. Sailor on the Seas of Fate (11:46)
  3. Struggle to Survive (5:01)
  4. Atmun (5:11)
  5. Embers of a Flame (5:00)
  6. A Story of Love (6:15)
  7. Paradox in a Major (4:06)
  8. Look Before You Leap * (4:13)
avatar van ZAP!
Nog nooit een plaat uit Bahrein gehoord, bij mijn weten. Dit is een erg leuke progrockband, met hier en daar een behoorlijke vreemde overgang, heel veel (sfeervol) gitaar- en keyboardgepingel en een zanger die melodieus uit de hoek komt. Soms lijkt het een beetje voort te kabbelen, maar het mag bij mij de pret niet drukken.

Wordt op Wiki vergeleken met Camel, waar ik nauwelijks iets van ken. Ook wordt er gerept over Arabische en Oosterse klanken, maar hier hoorde ik daar niet heel veel van in terug. 'Gewoon' een lekkere, sfeervolle progrockbedoening dat mij doet denken aan de '70s - wat ik daar dan van ken.

Van mij vier sterren.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Toegevoegd en beoordeeld door ZAP!. Na diens uitschrijven kan ik hier straks alsnog als eerste een cijfer aan geven.

Dit is vroege neoprog volgens het boekje, met direct toetsenwerk en hier en daar een lekkere punkattitude. Een vergelijking met Camel (en Genesis enzovoorts) is inderdaad niet geheel uit de lucht gegrepen, een vergelijking met Britse collega's als Twelfth Night (hoewel iets minder punk) en Marillion (op zeker moment waande ik mij in The Web) evenmin... maar dan moeten we ons wel even realiseren dat dit niet alleen uit het verre Bahrein kwam maar ook nog uit... 1982!

Mssr Renard
ZAP! schreef:

Van mij vier sterren.

Probeer eens Yazz Ahmed, prachtige Bahreinse jazz.