menu

RPWL - Live from Outer Space (2019)

mijn stem
4,56 (8)
8 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Gentle Art of Music

  1. News from Outer Space (3:06)
  2. A New World (10:25)
  3. Welcome to the Freak Show (7:52)
  4. Light of the World (12:41)
  5. Not Our Place to Be (7:53)
  6. What I Really Need (5:27)
  7. Give Birth to the Sun (10:11)
  8. Far Away from Home (4:32)
  9. Hole in the Sky (7:14)
  10. Sleep (9:14)
  11. Masters of War (5:59)
  12. Trying to Kiss the Sun (5:05)
  13. Roses (7:08)
  14. Unchain the Earth (7:43)
totale tijdsduur: 1:44:30
zoeken in:
5,0
Die prachtige zondag in april in Zoetermeer, de Boerderij, zit nog in het geheugen en dan nu hiervan de liveregistratie op dubbel CD en DVD.
Een zeer overtuigend concert van een overtuigende band. Het live album komt 15 november uit en is iets om naar uit te kijken. Sound subliem goed en muzikaal briljant gespeeld. Hoogtepunt voor mij het meer dan 12 minuten durende "Light of the World" met een minutenlange gitaarsolo van Kalle Wallner die eens te meer bewijst bij de beste te horen in dit genre. Zelden zoveel gevoel geproefd in een solo! Dat was het enige dat ik miste op het studio album "Tales From Outer Space" dat in februari van dit jaar uitkwam: de solo kent een fade-out terwijl als je luistert je steeds meer wil! Live wordt hij helemaal opgebouwd en netjes afgewerkt.
Ik schreef al eens eerder dat ik geen kwaad woord kan schrijven over deze band, en ook nu stellen ze niet teleur.

avatar van Marco van Lochem
5,0
Het schijfje draait zijn rondjes in mijn cd-speler en ik denk terug aan het perfecte optreden dat ik van RPWL zag in april van dit jaar in Oberhausen. Dit album pakt geweldig goed de sfeer weer die er toen ook was en kwalitatief is de band in topvorm. Geweldig live album, terwijl ik normaliter niet van live albums ben.

avatar van pos
pos
Krijg bij het beluisteren van deze geweldige live registratie steeds meer zin in Midsummer prog met naast RPWL ook oa Klone en Antimatter.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:18 uur

geplaatst: vandaag om 11:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.