Taake - Over Bjoergvin Graater Himmerik (2002)

Noorwegen
Label: Wounded Love

1. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part I (4:53)
  2. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part II (6:42)
  3. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part III (6:12)
  4. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part IV (6:32)
  5. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part V (6:24)
  6. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part VI (4:02)
  7. Over Bjoergvin Graater Himmerik, Part VII (4:24)
avatar van Metalhead99
Ik vind deze toch net iets minder dan zijn voorganger en de twee platen die hierna kwamen. Ik weet niet precies waarom, maar hij pakt me gewoon minder.

avatar van Spoelworm
Ja de stem wordt zeker krachtiger bij de latere paar albums (bv het album Taake, die is niet zo goed gevallen maar daar is zijn stem echt top) maar de gitaar partijen, het vreemde geluidje in ,, track 4 meen ik. Echt een topper in t genre

avatar van Razoreater
Ik vind deze en het debuut op alle fronten beter dan het latere werk.
Rauwer, sfeervoller en vol met meedogenloze riffs en melodielijnen.

avatar van Lau1986
Een fijn black metal album waarbij ruimte is voor rauwheid, maar ook melodie. Dat weten ze uitstekend te combineren. Daarnaast zijn de vocalen erg fijn. Leuk album!

avatar van Edwynn
Een buitengewoon vreemd en bij vlagen bloedirritant album. Eerlijkgezegd ben ik nooit echt een fan geweest van de praktijken van Hoest. Dat terzijde. In de basis horen we vrij vlakke blackmetal met links en rechts wat melodieuze uitstapjes. Soms veel te vrolijk (hoor ik daar Poing van Rotterdam Termination Source wtf??) en veel vaker veel te summier en te weinig creatief. Het meest begeesterende is voor het laatst bewaard. De laatste 2 stukken klinken comfortabel kil en boosaardig en vormen een waardig einde aan een verder moeilijk door te komen album.