Mexican Radio - Destruction / Reconstruction (2019)

1 stem

Duitsland
Electronic / Punk
Label: RIP Ben Lee

1. Night of the Nihilist (4:54)
  2. 2666 (1:21)
  3. Yukio Mishima Suicide (2:42)
  4. Up the Bunker (3:30)
  5. Kirchner in the Mountains (3:25)
  6. Pretty Out There (3:47)
  7. Savage Dance (2:59)
  8. Wohnstadt (2:43)
  9. Raskolnikov (2:35)
  10. Something Wicked (3:55)
  11. We Want You (2:45)
  12. Planet Tyskie (5:04)
avatar van E-Clect-Eddy
Hun debuut, het vorige album, is volgens Discogs Indie Rock.

Dat zou ook hierop kunnen gelden, al hebben zijzelf daar op Bandcamp andere ideeën over: Neue Deutsche Welle, Punk, Minimal, Synth Punk, New Wave, No Wave, Post-Punk. Verder is het album live-in-the-studio opgenomen naar analoge tape in Berlijn. Zelf zou ik Lo-Fi zeggen i.p.v. Minimal en Punk vind ik hier niet op slaan... misschien hun attitude?

Denk eerder aan een Duitse variant van Devo en de The-B-52's, dus New Wave sluit samen met NDW en Indie Rock (+ Lo-Fi) het meeste aan en mogelijk ook Art Rock i.p.v. Punk. Zelf noemen zij Cabaret Voltaire, DAF en Stereo Total als inspiratiebronnen.

Een 'quirky' act wat mij betreft. Het energieke in Duits gezongen Wohnstadt is één van de hoogtepunten. De zanger(s) zijn wat beperkt in hun mogelijkheden maar zingen niet vals, de zangeres zou een grotere rol moeten krijgen zoals op voorgenoemde nummer.

De singles waren: Kirchner in the Mountains / Night of the Nihilist / Yukio Mishima Suicide

Destruction / Reconstruction | Mexican Radio op Bandcamp

Kirchner in the Mountains - YouTube - audio