menu

New Cool Collective - Dansé Dansé (2019)

mijn stem
3,46 (12)
12 stemmen

Nederland
Jazz
Label: Dox

  1. Snowball (3:37)
  2. Dansé Dansé (3:47)
  3. Ramapolo (3:39)
  4. P.G. (3:51)
  5. Bidibidi (3:07)
  6. Gnawa (3:01)
  7. Our Man in Slough (2:32)
  8. Brothers (4:18)
  9. In Like Flynn (4:44)
  10. Altivo (3:28)
totale tijdsduur: 36:04
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Eerder dit jaar was er al een 5-track EP verschenen met dezelfde titel, die is nu aangevuld tot dit volwaardige album. Op hun Bandcamp-pagina aangemerkt met : Cumbia / Jazz / Big Band / Boogaloo / Latin / Ska / Surf.

Wat mij betreft een geslaagde mix van stijlen waar hier soms wel wat Funky 70s Disco in terug te horen is (met name in wat de blazers brengen). Gelukkig heeft de gitarist ook genoeg te doen en knort en gromt die lekker mee. Verder veel heerlijk percussie die zo uit de Caraïben lijkt overgewaaid. Het enige wat ik mis zijn vocalen want dit is wederom instrumentaal op wat chants na op Gnawa. Heel geschikt voor de dansvloer.

Dansé Dansé | New Cool Collective op Bandcamp

Singles
Altivo - YouTube - audio

Brothers - YouTube - audio

Snowball - YouTube - audio

2,0
Teleurstellend vlak album. Ja, er zit een mooie mix van stijlen in met de (zo populaire) Caraïbische invloeden, maar de nummer missen diepte en schwung. New Cool Collective begint me te veel op een album-fabriekje te lijken, elke jaar een nieuwe eruit. Dit in plaats van af een toe een meesterwerk. Met name Benjamin Herman kan veel beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:38 uur

geplaatst: vandaag om 10:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.