Catatonia - Paper Scissors Stone (2001)

Label: Blanco Y Negro

1. Godspeed (4:18)
  2. Immediate Circle (2:54)
  3. Fuel (3:27)
  4. What It Is (3:31)
  5. Stone by Stone (3:59)
  6. The Mother of Mysogyny (3:34)
  7. Is Everybody Here on Drugs? (3:08)
  8. Imaginary Friend (3:18)
  9. Shore Leave (3:19)
  10. Apple Core (1:23)
  11. Beautiful Loser (3:43)
  12. Blues Song (3:27)
  13. Villiage Idiots (2:52)
  14. Arabian Derby (4:10)
avatar van dix
dix
Catatonia's beste prestatie, daarna hielt de band op te bestaan omdat zangeren Cerys haar leads niet met het drinken kon combineren.

Catatonia is een prima band die ongeneneerd kan rausen en ook heel subtiel uit de hoek kan komen. Het verschil maakt echter Cerys Matthews, die een stem en een performance heeft die 99% van de mensen de kamer uit jaagt.

Ik hoor bij die ene procent.

Zeldzaam rauw en zeldzaam gepassioneerd, liefhebbers van Bette Midler zouden dit eens moeten horen.

Cerys heeft inmiddels twee soloplaten op haar naam staan die heel behoorlijk zijn, al mis je af en toe de power van de band die ze ooit achter zich wist.

Gregson
Erg mooi album dit inderdaad. De sound is heel apart. Veel strijkers/keyboards en zweverig en soms ook rauw gitaarwerk en de mooie fragiele stem van Cerys. Zonde dat de band uit elkaar is om de simpele reden dat ze buiten de UK niet goed genoeg verkochten...