menu

Jethro Tull - Home (1979)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk / Rock
Label: Chrysalis

  1. Home (2:44)
  2. King Henry's Madrigal (2:56)
  3. Warm Sporran (3:31)
  4. Solstice Bells (3:46)
totale tijdsduur: 12:57
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
3,5
Op deze EP staan twee nummers van Stormwatch, het prachtige en dromerige Home en het instrumentale folkrocklied Warm Sporran. Overigens een geweldige song. Tull had niet veel instrumentals (Serenade for a Cuckoo, Bourée) maar op Stormwatch stonden er wel twee (deze en David Palmer's Elegy).

De twee andere songs waren in 1979 niet op lp te verkrijgen, al was Solstice Bells wel al eerder verschenen op een gelijknamige EP in 1976. Waarom er voor gekozen is om deze weer uit te brengen, is mij een raadsel.

De andere song is een instrumentaal nummer, geschreven door King Henry VIII, als 'Pastime with Good Company' in fe 16e eeuw. Hier bewerkt en gearrangeerd door David Palmer. Erg gaaf gedaan, en de oudste 'cover' van Tull, want Bourée us van twee eeuwen later.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:31 uur

geplaatst: vandaag om 15:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.