Askjell - To Be Loved (2019)

Alternatieve titel: To Be ?

Noorwegen
Electronic / Neoklassiek
Label: Island

1. The First Goodbye (3:30)
  2. Autumn, Autumn (4:53)
  3. To Be Loved (3:48)

met AURORA

4. Half Empty but Happy (4:03)
  5. Requiem (6:28)
  6. To Be Loved [Instrumental] (3:49)
avatar van musicfriek
Wat ben ik blij met deze release. Autumn, Autumn, Requiem en To Be Loved circuleren al een tijdje op YT en was gelijk verkocht. De single met AURORA is gisteren gereleased en wederom een voltreffer. Askjell Jon Reigem Solstrand, zoals zijn volledige naam luidt, werkte al als producer voor de Noorse zangeres Sigrid (Sucker Punch) en ook met AURORA heeft hij eerder samengewerkt. Heerlijk om te draaien met herfstig weer

Mss ook iets voor jou, stoepkrijt?

avatar van MusicFreak
Ik kende Askjell alleen van de remix die maakte van het nummer The River van Aurora. En nu dus deze plaat. Prachtige muziek die het idd goed doet bij herfstige taferelen ?

avatar van stoepkrijt
Een single met AURORA, dat klinkt sowieso al interessant! Wat ik van het genre neoklassiek moet denken weet ik nog niet, maar mijn interesse is hoe dan ook gewekt.

avatar van musicfriek
Ten eerste: To Be Loved met AURORA vind ik haar beste song tot nu toe, wordt met elke draaibeurt mooier en dat ze deze richting opgaat juich ik alleen maar toe. Vergelijking met Bjork is snel gemaakt, maar de stem van AURORA wint het ruim van haar. Veel mooier hoor je ze niet (mijn mening dan).

Ten tweede: Lig ik gisteren in bed deze EP te beluisteren en bij track 5 hield ik het niet meer droog, zeker niet in combinatie met de video, dat is gewoon pure kunst.

Heel veel mensen begrijpen de clip van To Be Loved (met de flashbacks) niet, maar als je eerst naar Autumn, Autumn en Requiem kijkt, dan valt alles op zijn plaats.

Dat deze Askjell maar snel met een volwaardig album mag komen!