menu

Orchestre National de Barbès - Rendez-vous Barbès (2010)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Frankrijk
Wereld / Folk
Label: Le Chant du Monde

  1. Sidi Yahia-Bnet Paris (5:08)
  2. Chkoun? (4:31)
  3. No No No (4:10)
  4. Chorfa (5:19)
  5. Rendez-vous Barbès (4:45)
  6. Jarahtini-Marhba... (6:29)
  7. Rod Balek (3:42)
  8. Laâfou (7:00)
  9. Denya (5:04)
  10. Allah Idaoui (4:02)
totale tijdsduur: 50:10
zoeken in:
3,5
De naam van deze band kan wat verwarrend zijn, deze groep komt uit Parijs. En de naam houdt verband met een metro station in Parijs Barbès-Rochechouart. In deze buurt wonen veel Algerijnen. Eén van hen Youcef Boukala, al bekend in de Parijse music scene besluit met een aantal Algerijnen en Marokkanen een band te beginnen en met een flinke groep (stuk of 10) werd muziek gemaakt. In de muziek die gemaakt worden zitten veel invloeden vanuit Noord Afrika (raï, griot, afrobeat), maar het westerse zit er ook duidelijk in verweven (rock, pop etc). De band ontstond halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw, in navolging van andere groepen (Manu Negra , Les Negresses Vertes), die muziek vanuit verschillende oorden als een smeltroes gebruikte. Meestal zijn deze bands het beste live, gegarandeerde succes bij festivals. Feest verzekerd. Dat is ook bij deze groep, de eerste cd was een live cd.
Het is prettige , zomerse muziek, die je vrolijk maakt. Niet heel bijzonder, soms overheersen de westerse invloeden, maar al met al een leuke plaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:05 uur

geplaatst: vandaag om 19:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.